Ασιατικά Χρηματιστήρια

Δευτέρα, 06 Φεβρουαρίου 2006 07:01

ΠΤΩΤΙΚΑ κινούνται για τέταρτη ημέρα οι ασιατικές μετοχές, καθώς η έκθεση για την απασχόληση στις ΗΠΑ, τροφοδότησε τις ανησυχίες, ότι η Federal Reserve θα συνεχίσει να αυξάνει το κόστος του δανεισμού. Οι μετοχές της Samsung Electronics Co. και της Matsushita Electric Industrial Co., οδηγούσαν την πτώση μεταξύ των εξαγωγικών εταιρειών.

Οι μετοχές της Nippon Telegraph & Telephone Corp. και της Tokyo Electron Ltd., ήταν μεταξύ των εταιρειών που κινήθηκα πτωτικά, μετά την ανακοίνωση χαμηλότερων κερδών.

Ο Morgan Stanley Capital International Asia Pacific Index υποχώρησε 0,2% φθάνοντας στις 127,11 μονάδες, στις 12:17 μ.μ. στο Τόκυο, διευρύνοντας τις απώλειες τριών ημερών στο 1,9%. Οι μετοχές των εταιρειών υψηλής τεχνολογίας, συμπεριλαμβανομένης της Samsung και της Matsushita, σημείωσαν τις μεγαλύτερες απώλειες μεταξύ των λοιπών εταιρειών του δείκτη.

Στην Ιαπωνία, ο Nikkei 225 υποχώρησε 0,5%, φθάνοντας στις 16.579,06 μονάδες, ενώ ο Topix απώλεσε 0,7%, στη Ν. Κορέα ο δείκτης Kospi σημείωνε απώλειες 0,9% και είχε τη χειρότερη επίδοση μεταξύ των λοιπών δεικτών της περιφέρειας. Πτωτικά κινήθηκαν και οι δείκτες στις Φιλιππίνες, την Ταϊβάν και την Ταϊλάνδη, ενώ ανοδικά κινήθηκαν στις άλλες αγορές της περιφέρειας.

Στις 3 Φεβρουαρίου στις ΗΠΑ, πτωτικά κινήθηκαν οι δείκτες με τον Nasdaq να σημειώνει απώλειες 0,3%. Ο δείκτης απασχόλησης υποχώρησε στα χαμηλότερα επίπεδα τεσσάρων ετών και στο 4,7%, ενώ οι μισθοί κατά μέσον όρο ωριαίας απασχόλησης αυξήθηκαν 3,3% σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος, σημειώνοντας τη μεγαλύτερη άνοδο σε χρονικό διάστημα περίπου τριών ετών.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα