Samsung, Hynix: Αύξησαν τις τιμές πώλησης chip

Δευτέρα, 06 Φεβρουαρίου 2006 10:38

ΣΤΗΝ αύξηση των τιμών πώλησης, προς τους μεγαλύτερους πελάτες της προχώρησε αυτόν τον μήνα η μεγαλύτερη κατασκευάστρια chip για κομπιούτερ στον κόσμο, Samsung Electronics Co. και η ανταγωνίστριά της, Hynix Semiconductor Inc., αποτέλεσμα των ελλείψεων.

Η Samsung αύξησε τον Φεβρουάριο τις τιμές στα συμβόλαια των περισσοτέρων chip που χρησιμοποιούνται στα κομπιούτερ, εξ αιτίας ελλείψεων, οι οποίες ενδέχεται να διατηρηθούν μέχρι τα τέλη του πρώτου τριμήνου, σύμφωνα με τον επικεφαλής του τμήματος σχέσεων με τους επενδυτές, Chu Woo Sik, σε τηλεφωνική του συνέντευξη.

Η Hynix αύξησε επίσης τις τιμές από 5% έως 10%, σύμφωνα με τον James Kim, επικεφαλής του αντίστοιχου τμήματος της εταιρείας, σε διαφορετική συνέντευξη.

Η Dell Inc και οι άλλες εταιρείες κατασκευής προσωπικών ηλεκτρονικών υπολογιστών δεν έχουν μεγάλα αποθέματα chip, καθώς εταιρείες όπως η Samsung και η Hynix αυξάνουν την παραγωγή για chip που προορίζονται για ηλεκτρονικά ευρείας κατανάλωσης. Οι τιμές σποτ των chip, οι οποίες πέρυσι υποχώρησα 66%, φέτος σημείωσαν αύξηση 38%, σύμφωνα με την DrameXchange.com, της Ταϊβάν, τη μεγαλύτερη αγορά σποτ της Ασίας.

Οι μετοχές της Samsung υποχώρησαν 0,1%, φθάνοντας στα 703.000 ουόν η μία στις 2:44 μ.μ. στη Σεούλ, περιορίζοντας τις απώλειες του 1,6% που σημείωναν νωρίτερα. Οι μετοχές της Hynixh σημείωναν άνοδο 1,3%, φθάνοντας στα 35.450 ουόν η μία, μετά την υποχώρηση κατά 3,7% που σημείωναν νωρίτερα. Στην Ταϊβάν, οι μετοχές της Powerchip Semiconductor Corp. σημείωναν άνοδο 2,6%, φθάνοντας στα 21,4 δολ. Ταϊβάν η μία και της Nanya Technology Corp. σημείωσαν άνοδο 1,8%, φθάνοντας στα 20 δολ. Ταϊβάν. Οι μετοχές και των δύο εταιρειών σημείωναν νωρίτερα απώλειες.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα