Σε χαμηλό εξαμήνου η στερλίνα

Καθώς οι υποψήφιοι για τη θέση της Τερέζα Μέι σκληραίνουν τη στάση τους για το Brexit
Τρίτη, 16 Ιουλίου 2019 14:09
UPD:14:10
shutterstock

Σε χαμηλό εξαμήνου έναντι του ευρώ υποχώρησε σήμερα η στερλίνα και πλησίασε σε χαμηλό διετίας έναντι του δολαρίου, καθώς οι δύο υποψήφιοι για τη θέση της Τερέζα Μέι σκληραίνουν τη στάση τους για το Brexit.

Αμφότεροι οι Μπόρις Τζόνσον και Τζέρεμι Χαντ δεσμεύτηκαν κατά τη χθεσινή τηλεμαχία να αποσύρουν εντελώς το backstop, την προϋπόθεση που θέτουν οι Βρυξέλλες για την αποφυγή των σκληρών ιρλανδικών συνόρων, από τη νέα συμφωνία που ελπίζουν να διαπραγματευτούν με τους Ευρωπαίους εταίρους.

Οι αγορές θεωρούν ότι οι θέσεις τους αυτές αυξάνουν σημαντικά την πιθανότητα η Βρετανία να αποχωρήσει από την Ε.Ε. στις 31 Οκτωβρίου χωρίς συμφωνία, αναγκάζοντας ενδεχομένως την Τράπεζα της Αγγλίας να μειώσει τα επιτόκια προκειμένου να αποτρέψει την οικονομική καταστροφή.

Το βρετανικό νόμισμα υποχώρησε κατά 0,5% σήμερα στο 1,2455 δολάριο, σε χαμηλό έξι ημερών. Εάν υποχωρήσει κάτω από το 1,2439 δολάριο θα καταγράψει το χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων δύο και πλέον ετών, με εξαίρεση το «στιγμιαίο κραχ» στις 3 Ιανουαρίου όταν η ισοτιμία του μειώθηκε στο 1,2409 δολάριο.

Έναντι του ευρώ η λίρα σημείωσε πτώση 0,3% στις 90,25 πένες, το χαμηλότερο επίπεδο από τις 11 Ιανουαρίου.

naftemporiki.gr με πληροφορίες από Reuters



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα