Αισιοδοξία για την πορεία των εξαγωγών το 2006

Δευτέρα, 06 Φεβρουαρίου 2006 15:25

Αισιοδοξία για την πορεία των εξαγωγών το 2006 εκφράζει ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Εξαγωγέων (ΠΣΕ) με δεδομένη την άνοδο κατά 13,6% το 2005. Την πρόβλεψη αυτή έκανε σε σημερινή συνέντευξη Τύπου η πρόεδρος του Πανελληνίου Συνδέσμου Εξαγωγέων Χριστίνα Σακελλαρίδη.

Οπως είπε η κα Σακελλαρίδη, αναμένεται το 2005 να εμφανίζει εξαγωγές ύψους 14 δισ. ευρώ, στις οποίες περιλαμβάνονται και οι εξαγωγές υγρών καυσίμων.

Η αγορά της Ιταλίας πλησιάζει τη Γερμανία, η οποία είναι πρώτη ελληνική εξαγωγική αγορά, ανάκαμψη υπάρχει και στην αγορά της Γαλλίας, ενώ σε σημαντική αγορά αναδεικνύεται και η Ισπανία με εξαγωγές μισό δισ. ευρώ. Ευνοϊκή εξέλιξη επίσης, κατά τον ΠΣΕ, είναι η ισχυρή εμφάνιση τριών νέων εξαγωγικών αγορών για τη χώρα μας (Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα με 200 εκατ. ευρώ και πλέον, Συρία και Σιγκαπούρη με 150 εκατ. ευρώ η κάθε μία), ενώ η Τουρκία και οι ΗΠΑ αναμένεται να παρουσιάσουν εισαγωγές από τη χώρα μας, που θα φτάσουν τα 700 εκατ. ευρώ η κάθε μία περίπου.

Τα υγρά καύσιμα είχαν σημαντική άνοδο, ανέκαμψαν οι εξαγωγές αγροτικών προϊόντων, οι εξαγωγές των χημικών προϊόντων αυξήθηκαν κατά 26%. Με οργανωμένη πολιτική, όπως είπε η κα Σακελλαρίδη, ακόμα και κλάδοι όπως αυτός της κλωστοϋφαντουργίας, που αντιμετωπίζει προβλήματα, μπορούν να ανακάμψουν.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα