Ασιατικά Χρηματιστήρια

Τρίτη, 07 Φεβρουαρίου 2006 07:01

ΑΝΟΔΙΚΑ κινούνται οι μετοχές των ασιατικών μεταλλουργιών, καθώς οι τιμές του χαλκού και του αλουμινίου σε επίπεδα ρεκόρ, βελτίωσαν την προοπτική των κερδών των εταιρειών, συμπεριλαμβανομένης της BHP Billiton και της Jiangxi Copper Co.

Στην Ιαπωνία ο Topix σημείωνε άνοδο 0,2% στις 12:39 μ.μ. και ο Nikkei κέρδιζε 0,1%, φθάνοντας στις 16.757,42 μονάδες. Ανοδικά κινήθηκαν οι δείκτες στην Αυστραλία, την Κίνα, την Ινδονησία, τη Σιγκαπούρη, την Ταϊβάν και την Ταϊλάνδη, ενώ απώλειες σημείωναν στις λοιπές αγορές της περιφέρειας.

Πτωτικά κινήθηκαν οι μετοχές των φαρμακοβιομηχανιών μετά την προς τα κάτω αναθεώρηση από τις χρηματιστηριακές φίρμες, συμπεριλαμβανομένης της Goldman Sachs Group Inc. των μετοχών της Shionogi & Co., της ιαπωνικής εταιρείας παραγωγής σκευάσματος για τη μείωση της χοληστερίνης.

Ο Morgan Stanley Capital International Asia Pacific Index, ο οποίος υπολογίζεται με την αλλαγή των τιμών των μετοχών από το τοπικό νόμισμα σε δολάρια, υποχώρησε 0,1%, φθάνοντας στις 128,03 μονάδες. Το δολάριο αναρριχήθηκε έως και τα 119,18 γιέν σήμερα, φθάνοντας στα υψηλότερα επίπεδα από τις 14 Δεκεμβρίου, ενώ έφθασε στα υψηλότερα επίπεδα πέντε εβδομάδων έναντι του δολαρίου της Αυστραλίας.

Τα συμβόλαια του χαλκού και του αλουμινίου σημείωσαν άνοδο φθάνοντας επίπεδα ρεκόρ στη Σαγκάη, για δεύτερη ημέρα. Ο χαλκός για παράδοση Απριλίου σημείωσε άνοδο 1.630 γιουάν, ποσοστό 3,4%, φθάνοντας στα 49.230 γιουάν (6.111 δολ.) ο τόνος, στο Χρηματιστήριο της Σαγκάης, στις 9:41 π.μ., τοπική ώρα. Το αλουμίνιο για παράδοση Μαΐου, σημείωσε άνοδο 870 γιουάν ή το ημερήσιο όριο του 4%, φθάνοντας στα 22.800 γιουάν ο τόνος.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα