China International: 82,5 εκατ. ευρώ για την Burg

Τρίτη, 07 Φεβρουαρίου 2006 08:45

ΣΧΕΔΙΑ για την εξαγορά του συνόλου της Burg Industries BV της Ολλανδίας, αντί του ποσού των 82,5 εκατ. ευρώ (99 εκατ. δολ.) κάνει η China International Marine Containers Co., η μεγαλύτερη κατασκευάστρια κοντέϊνερ στον κόσμο. Ανοδικά κινήθηκαν οι μετοχές της.

Η εξαγορά της ολλανδικής εταιρείας που κατασκευάζει κοντέϊνερ για ζυθοποιΐες και εταιρείες καυσίμων θα γίνει μέσω ενός venture 50 εκατ. ευρώ που θα δημιουργηθεί από το σκέλος της China International στο Χονγκ Κονγκ, Tank Equipment Investment Holdings Co., μαζί με δύο μετόχους της Burg Industries, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση.

Η έκρηξη των εξαγωγών της Κίνας στη Βόρειο Αμερική και την Ευρώπη, έχει τονώσει τη ζήτηση της μεταφοράς εμπορευμάτων δια θαλάσσης, επιτρέποντας στις ναυτιλιακές εταιρείες, συμπεριλαμβανομένης της A.P. Moeller-Maersk A/S και της Neptune Orient Lines Ltd. να μεταφέρουν περισσότερο εμπορεύματα και να χρεώσουν τους υψηλότερους ναύλους τα τέσσερα τελευταία χρόνια. Επίσης, η εξέλιξη αυτή, ευνόησε και τους κατασκευαστές κουτιών για εμπορεύματα. Περίπου το 80% του παγκοσμίου εμπορίου γίνεται δια θαλάσσης.

Οι μετοχές της China International, Class A σε γιουάν, σημείωσαν άνοδο 2,6%, φθάνοντας στα 9,73 γιουάν η μία (1,20 δολ.) στις 10:21 π.μ. στο Χρηματιστήριο της Shenzhen. Οι μετοχές της σε δολάρια, Class B, στο Χρηματιστήριο του Χονγκ Κονγκ, σημείωσαν άνοδο 1,4%, φθάνοντας στα 8,11 δολ. Χονγκ Κονγκ η μία.

Η China International κατέχει το 75% του venture τη στιγμή που οι Peter Van der Burg και Cees Van der Burg της Burg Industries κατέχουν το λοιπό 25%, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της κινεζικής εταιρείας. Το κόστος της εξαγοράς ανέρχεται σε 110 εκατ. ευρώ, από τα οποία το 75% θα πληρωθεί από την China International, σύμφωνα με την ανακοίνωση.

Το εννεάμηνο του 2005 η China International είχε πωλήσεις 25,8 δισ.γιουάν (3,2 δισ. δολ.), σύμφωνα με την έκθεση της εταιρείας για τα αποτελέσματα του τριμήνου. Οι πωλήσεις της Burg Industries το 2005 άγγιξαν τα 297 εκατ. ευρώ, σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα της China Securities Journal.

Το θέμα της εξαγοράς θα εξεταστεί από τις αρμόδιες αρχές της Κίνας και της Ε.Ε. για έγκριση, σύμφωνα με την China International.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα