Toyota: 34% υψηλότερα κέρδη από τις πωλήσεις σε ΗΠΑ και Ασία

Τρίτη, 07 Φεβρουαρίου 2006 08:59

ΑΥΞΗΣΗ 34%, σημείωσαν το τρίτο τρίμηνο τα καθαρά κέρδη της μεγαλύτερης αυτοκινητοβιομηχανίας στον κόσμο, από πλευράς χρηματιστηριακής αξίας, Toyota Motor Corp., αποτέλεσμα του αδύναμου γιέν σε συνδυασμό με την αύξηση των πωλήσεων του μοντέλου Camry και άλλων μοντέλων της, στις ΗΠΑ, την Ευρώπη και την Ασία.

Τα καθαρά κέρδη αυξήθηκαν στα 397,6 δισ. γιέν (3,3 δισ. δολ.) το τρίμηνο που έληξε στις 31 Δεκεμβρίου, έναντι 296,5 δισ. γιέν, πριν από ένα χρόνο, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της εταιρείας. Οι πωλήσεις της Toyota σημείωσαν αύξηση 15%, φθάνοντας στα 5,3 τρισ. γιέν το τρίμηνο.

Ο πρόεδρος της Toyota, Katsuaki Watanabe, δαπανά το ποσόν ρεκόρ του 1,4 τρισ. γιέν φέτος, για την κατασκευή εργοστασίων στο Τέξας και την Κίνα, που ενδέχεται να βοηθήσουν την εταιρεία να ξεπεράσει την μην κερδοφόρα πλέον General Motors Corp. και να καταστεί η μεγαλύτερη αυτοκινητοβιομηχανία στον κόσμο, από πλευράς πωλήσεων.

Ο ίδιος προβλέπει ότι τα καθαρά κέρδη στο σύνολο της χρήσης – καθώς το αδύναμο γιέν επηρεάζει την αξία των πωλήσεων στις ΗΠΑ, όπου η άνοδος των τιμών των καυσίμων τονώνει τη ζήτηση για τα αυτοκίνητα της εταιρείας, καθώς επίσης και του Prius, που κινείται με συνδυασμό βενζίνης και ηλεκτρισμού - θα αναρριχηθούν σε επίπεδα ρεκόρ.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα