Ανατιμήθηκε το ευρώ τον Ιανουάριο

Τρίτη, 07 Φεβρουαρίου 2006 11:05

Ανατίμηση τόσο ως προς το σύνολο των ξένων νομισμάτων, όσο και έναντι των ευρωπαϊκών νομισμάτων (εκτός ζώνης Ευρώ), σημείωσε το ευρώ τον Ιανουάριο, σύμφωνα με τους σταθμισμένους δείκτες ισοτιμίας που καταρτίζει του ΚΕΕΜ, του Πανελληνίου Συνδέσμου Εξαγωγέων (ΠΣΕ).

Πιο συγκεκριμένα, ο σταθμισμένος δείκτης ισοτιμίας του συνόλου των νομισμάτων μειώθηκε κατά -0,72% ενώ ο αντίστοιχος δείκτης των ευρωπαϊκών (εκτός ζώνης Ευρώ) νομισμάτων μειώθηκε κατά -0,15, με βάση τις σταθμίσεις του συνολικού εξωτερικού εμπορίου των χωρών της ζώνης του Ευρώ (εισαγωγές-εξαγωγές).

Εξάλλου, με συντελεστές σταθμίσεως τη συμμετοχή της χώρας κάθε νομίσματος στις εξαγωγές μόνο των χωρών της ζώνης του ΕΥΡΩ, ο σταθμισμένος δείκτης ισοτιμίας του συνόλου των νομισμάτων μειώθηκε κατά -0,70% ενώ ο αντίστοιχος δείκτης των ευρωπαϊκών νομισμάτων μειώθηκε κατά -0,18%.

Η ποσοστιαία μεταβολή του σταθμισμένου δείκτη του συνόλου των νομισμάτων στο τρέχον δωδεκάμηνο, Ιανουάριος 2005 - Ιανουάριος 2006, ανήλθε σε +3,34% τόσο με βάση τις σταθμίσεις του συνολικού εμπορίου των χωρών της ζώνης του Ευρώ, όσο και με βάση τους συντελεστές σταθμίσεως που αντιστοιχούν στη συμμετοχή της χώρας κάθε νομίσματος στις εξαγωγές των χωρών της ζώνης του Ευρώ.

Η αντίστοιχη μεταβολή της σταθμισμένης ισοτιμίας των ευρωπαϊκών νομισμάτων ήταν +1,55% (βάσει εισαγωγών-εξαγωγών) και +1,63% (βάσει εξαγωγών), αντιστοίχως.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • EURUSD



Σχολιασμένα