ΡΤ: Στα ύψη οι μετοχές, μετά την προσφορά εξαγοράς της

Τρίτη, 07 Φεβρουαρίου 2006 11:20

ΣΤΑ ύψη αναρριχήθηκαν οι μετοχές της Portugal Telecom SGPS SA, της μεγαλύτερης εταιρείας τηλεπικοινωνιών της Πορτογαλίας, μετά την προσφορά εξαγοράς από την ανταγωνίστριά της Sonae SGPS SA, αντί του ποσού των 10,7 δισ. ευρώ (12,8 δισ. δολ.).

Οι μετοχές της σημείωσαν άνοδο έως και 22%, φθάνοντας στα 10 ευρώ η μία και διαπραγματεύθηκαν στα 9,79 ευρώ η μία στις 8:36 π.μ. στο Χρηματιστήριο της Λισαβώνας, υπερβαίνοντας την προσφορά της Sonae, προς 9,50 ευρώ ανά μετοχή. Η Sonae, που εδρεύει στην Πορτογαλία, ανακοίνωσε χθες προς τις αρμόδιες αρχές την προσφορά της. Η χρηματιστηριακή αξία της Sonae είναι το 1/4 της αντίστοιχης της Portugal Telecom.

O Belmiro de Azevedo, o πλουσιότερος άνθρωπος της Πορτογαλίας και ο κύριος μέτοχος της Sonae, θέλει να επεκταθεί στις τηλεπικοινωνίες που ήδη δραστηριοποιείται μέσω της Sonaecom SGPS SA, της μικρότερης εταιρείας κινητής τηλεφωνίας της χώρας.

Η Portugal Telecom, είπε, ότι η προσφορά είναι απαράκλητη και το διοικητικό της συμβούλιο θα συσκεφθεί σήμερα για να την εξετάσει. Η Santander Central Hispano SA, η μεγαλύτερη τράπεζα της Ισπανίας, διαχειρίζεται το θέμα, σύμφωνα με χθεσινή ανακοίνωση της Sonae. Η Sonaecom, λαμβάνει επίσης μέρος στην προσφορά, σύμφωνα με την ανακοίνωση. Η διαπραγμάτευση των μετοχών της Sonae, της Sonaecom και της PT Multimedia SGPS SA, σκέλους της Portugal Telecom, ανεστάλη.

Τα καθαρά κέρδη της Portugal Telecom το εννεάμηνο του 2005 μειώθηκαν 41%, φθάνοντας στα 318,6 εκατ. ευρώ. Οι πωλήσεις της σημείωσαν αύξηση 5,8%, φθάνοντας στα 4,66 δισ. ευρώ.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα