Elbisco: Χρηματοοικονομική αναδιάρθρωση

Τρίτη, 07 Φεβρουαρίου 2006 14:51

Στην υπογραφή νέας σύμβασης κοινοπρακτικού δανείου ύψους 10 εκατ. ευρώ, 5ετούς διάρκειας με την τράπεζα Alpha Bank, προχώρησε στις 31.1.2006 η Elibisco A.E. Συμμετοχών.

Σκοπός της νέας σύμβασης είναι η αποπληρωμή και αναχρηματοδότηση μέρους του μετατρέψιμου ομολογιακού της δανείου συνολικού ύψους 23,6 εκατ. ευρώ το οποίο έληξε στις 6 Φεβρουαρίου 2006, ενώ το υπόλοιπο ποσό εκ του ομολογιακού συμπεριλαμβανομένων και των τόκων, ύψους 15 εκατ. ευρώ καλύφθηκε από τους βασικούς μέτοχους έναντι μελλοντικής αύξησης κεφαλαίου. Στα πλαίσιο αυτό αναμένεται στο επόμενο διάστημα να συγκληθεί Έκτακτη Γενική Συνέλευση της Εταιρίας με κύριο θέμα ημερήσιας διάταξης την οριστικοποίηση των όρων της αύξησης κεφαλαίου καθώς και τη συγχώνευση της Elbisco ΑΒΕΕ με την Elbisco A.E. Συμμετοχών.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, η παραπάνω στρατηγική απόφαση, η οποία αποτελεί τη δεύτερη κατά σειρά συγχώνευση, στοχεύει στην απλούστευση της δομής του Ομίλου ELBISCO με σκοπό τη χρηματοοικονομική αναδιάρθρωση και βελτίωση των ταμειακών υποχρεώσεων της εισηγμένης εταιρίας.

Οι παραπάνω επιχειρηματικές εξελίξεις σε συνδυασμό με την ιδιαίτερα εντυπωσιακή ενίσχυση του κλάδου του ψωμιού η οποία παρατηρείται ήδη από τα μέσα του 2005, κυρίως εξαιτίας των νέων λανσαρισμάτων προϊόντων υψηλής διατροφικής αξίας, σκιαγραφούν, ήδη από τις αρχές του έτους, ευοίωνες εξελίξεις σε επίπεδο αποτελεσμάτων για το 2006, σύμφωνα με τη διοίκηση.

Η στρατηγική του Ομίλου ELBISCO για την επόμενη διετία εστιάζεται στο τρίπτυχο: επίτευξη οργανικής ανάπτυξης μέσω της ισχυροποίησης των εμπορικών του σημάτων στην Ελληνική αγορά, ενίσχυση των εξαγωγών, και βελτίωση της κερδοφορίας του Ομίλου μέσω της μείωσης του λειτουργικού κόστους και των πρόσθετων οικονομιών κλίμακας οι οποίες απορρέουν από τις ήδη δρομολογημένες συγχωνεύσεις των θυγατρικών του εταιριών στην εγχώρια αγορά.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα