Forthnet: Αναβάθμιση των υποδομών Internet

Τρίτη, 07 Φεβρουαρίου 2006 14:59

Ευρείες συνολικές αναβαθμίσεις της χωρητικότητας του δικτύου της υλοποιεί η Forthnet, ώστε η ποιότητα των υπηρεσιών της να παραμένει σταθερά σε υψηλά επίπεδα, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της. Οι αναβαθμίσεις αφορούν και τη διασύνδεσή της με το εξωτερικό και με το ΑΙΧ και με το δίκτυο ADSL του ΟΤΕ.

Μέχρι το τέλος Φεβρουαρίου, η εταιρεία θα προχωρήσει στην προσθήκη ενός επιπλέον ιδιόκτητου ενσύρματου κυκλωμάτος 622 Mbps (STM4) στο ήδη υπάρχον δίκτυό της, αναβαθμίζοντας τη συνολική χωρητικότητα διασύνδεσής της με το εξωτερικό σε πάνω από 2000Μbps. Στην καθημερινή πρακτική, όπως υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση, αυτό συνεπάγεται ταχύτερες συνδέσεις, ποιοτικότερη πρόσβαση και αναβαθμισμένες υπηρεσίες για τους συνδρομητές όλων των υπηρεσιών της.

Πρόσφατα, ολοκληρώθηκαν και οι εργασίες αναβάθμισης της διασύνδεσης της FORTHnet με το ADSL δίκτυο του ΟΤΕ (ΟΚΣΥΑ) στα 2 Gbps, διπλασιάζοντας ουσιαστικά τη χωρητικότητα μέσω της οποίας οι ADSL συνδρομητές της συνδέονται στο δίκτυό της.

Μέσα στις επόμενες ημέρες επίσης, θα διπλασιαστεί η χωρητικότητα της μόνιμης σύνδεσης που διαθέτει η FORTHnet με τον Κόμβο Διασύνδεσης Δικτύων Internet στην Αθήνα A.I.X. (Athens Internet eXchange), για την ανταλλαγή ελληνικής Internet κίνησης με τους άλλους ISPs.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα