Φιλοεπενδυτικό το εκλογικό αποτέλεσμα

Ποια είναι τα αιτήματα των παραγωγικών φορέων της χώρας από τη νέα κυβέρνηση
Τρίτη, 09 Ιουλίου 2019 07:15
UPD:07:15
Eurokinissi/ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Από την έντυπη έκδοση

«Φιλικό» για επενδυτές και επιχειρήσεις θεωρείται από τον επιχειρηματικό κόσμο το αποτέλεσμα των βουλευτικών εκλογών, με τους φορείς, με την ευκαιρία των συγχαρητηρίων προς τον νικητή των εκλογών και νέο πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, στην πλειοψηφία τους να ζητούν σταθερότητα και επενδύσεις.

* ΕΒΕΠ: «Το στοίχημα της επόμενης μέρας είναι η πολιτική σταθερότητα και η οικονομική ανάπτυξη σε βάθος τετραετίας» τόνισε σε δηλώσεις του σχολιάζοντας το αποτέλεσμα των εκλογών ο πρόεδρος του ΕΒΕΠ Βασίλης Κορκίδης. «Οι προσδοκίες της επιχειρηματικής κοινότητας -συνέχισε ο κ. Κορκίδης- είναι πολλές και δικαιολογημένα φθάνουν σε επίπεδα απαιτήσεων, ειδικά για την αποκλιμάκωση της υπερφορολόγησης και την αναγνώριση της συνέπειας. Αντιμέτωπη με πολλές παθογένειες της ελληνικής οικονομίας αναμένεται να βρεθεί η νέα κυβέρνηση, η οποία χωρίς να χάσει καθόλου χρόνο θα πρέπει να δώσει άμεση και οριστική λύση σε όλα εκείνα τα προβλήματα που δημιουργούν ανάχωμα στην ανάπτυξη και τις επενδύσεις».

* Ελληνοαμερικανικό Επιμελητήριο: Η συγκρότηση αυτοδύναμης κυβέρνησης και η διαμόρφωση ενός προγράμματος αναπτυξιακού χαρακτήρα με έμφαση στην ενίσχυση της επιχειρηματικότητας σηματοδοτούν τη φυγή προς τα εμπρός που έχει ανάγκη η ελληνική οικονομία, αναφέρει ο Νίκος Μπακατσέλος, πρόεδρος του Ελληνοαμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου.  Σε ένα κλίμα αξιοπιστίας και εμπιστοσύνης από τις αγορές και την ολοκλήρωση των απαραίτητων μεταρρυθμίσεων, επισημαίνει, η Ελλάδα μπορεί να αντιμετωπίσει με επιτυχία τις νέες προκλήσεις.

* ΟΕΕ: Να αντιμετωπίσουν μια σημαντική πρόκληση για την οικονομία και τη χώρα, οδηγώντας την στον δρόμο της σταθερής και βιώσιμης ανάπτυξης, με αξιόπιστα βήματα, με γνώμονα την ελάφρυνση της μεσαίας τάξης που έχει σηκώσει το μεγαλύτερο βάρος της κρίσης, τη δημιουργία θέσεων απασχόλησης μέσω της προσέλκυσης και διευκόλυνσης επενδύσεων, την υγιή, βιώσιμη και μόνιμη επιστροφή στις αγορές, ώστε να διευκολυνθεί η χορήγηση ρευστότητας από το τραπεζικό σύστημα προς τα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις, ζητεί από τη νέα κυβέρνηση ο πρόεδρος του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος, Κωνσταντίνος Κόλλιας.

* ΕΕΑ: Οι άνθρωποι της αγοράς περιμένουμε από τη νέα κυβέρνηση την εφαρμογή του προγράμματός της και κυρίως τα μέτρα που θα λάβει για την έμπρακτη στήριξη της επιχειρηματικότητας, τονίζει μεταξύ άλλων ο πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθήνας Ι. Χατζηθεοδοσίου. Η μείωση της φορολογίας και των εισφορών, η πάταξη της φοροδιαφυγής, του λαθρεμπορίου και του παρεμπορίου, η ενίσχυση της ασφάλειας, πρέπει να είναι στα πρώτα μέτρα αυτής της κυβέρνησης… γιατί μόνο έτσι μπορεί να επιτευχθεί η πολυπόθητη επανεκκίνηση της ελληνικής οικονομίας. Κρίσιμος παράγοντας θα αποδειχθεί και η ουσιαστική στήριξη της επιχειρηματικότητας.

* ΣΒΑΠ: «Σταθερότητα, όραμα στην οικονομία και επιστροφή στις επενδύσεις με μια νέα εκβιομηχάνιση, από την πρώτη ημέρα, επιβάλλεται τώρα που η χώρα βρίσκεται εκτός μνημονίων και με αυτοδύναμη κυβέρνηση» δήλωσε ο πρόεδρος του Συνδέσμου Βιομηχανιών Αττικής και Πειραιώς Δημήτρης Μαθιός.

Προσδιορίζοντας το πλαίσιο μέσα στο οποίο η επιχειρηματική και βιομηχανική κοινότητα περιμένουν να κινηθεί η αυτοδύναμη κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, ο κ. Μαθιός πρόσθεσε: «Για την ανάπτυξη απαιτείται ευνοϊκό περιβάλλον με λύσεις σε μια σειρά από προβλήματα που καθηλώνουν σήμερα την επιχειρηματικότητα και τις επενδύσεις».

* ΣΒΕΚ: Από την πλευρά του ο Ελευθέριος Κούρταλης, πρόεδρος του Συνδέσμου Ελλήνων Βιομηχάνων Κλωστοϋφαντουργών, εκτιμά ότι «η επιστροφή της Νέας Δημοκρατίας στην κυβέρνηση θα φέρει θετικά αποτελέσματα στον επιχειρηματικό κόσμο, την ελληνική οικονομία και την ανάπτυξη της χώρας».

* ΕΣΠ: Με αφορμή το εκλογικό αποτέλεσμα και την ανάδειξη αυτοδύναμης κυβέρνησης, ο Εμπορικός Σύλλογος Πειραιώς ανακοινώνει ότι το ζητούμενο μετά από κάθε εκλογικό αποτέλεσμα είναι «να αφήσουμε πίσω τις όποιες αντιπαραθέσεις και ενωμένοι να προσπαθήσουμε, με δράσεις και στόχους και σε ένα πλαίσιο συνεργασίας, αλληλεγγύης και διαλόγου, να αντιμετωπιστούν σε σύντομο χρονικό διάστημα τα μεγάλα εκκρεμή προβλήματα της ελληνικής οικονομίας και κοινωνίας, ώστε να επιστρέψουμε σε ρυθμούς ανάπτυξης».



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα