Protective Life: Αγοράζει το τμήμα ασφαλειών της JPMorgan Chase

Τετάρτη, 08 Φεβρουαρίου 2006 07:12

ΣΥΜΦΩΝΙΑ για την εξαγορά του σκέλους ασφαλειών της buy JPMorgan Chase & Co., αντί του ποσού του 1,2 δισ. δολ., έκλεισε η Protective Life Corp., η οποία πουλά ασφάλειες ζωής και επιδόματα.

Η εξαγορά της Chase Insurance Group αναμένεται να ολοκληρωθεί μέχρι τον Σεπτέμβριο, σύμφωνα με ξεχωριστές ανακοινώσεις της Protective Life και της JPMorgan Chase. Οι πέντε εταιρείες που αποτελούν την Chase Insurance Group, έχουν περίπου 1,2 εκατ. δολ. σε ασφάλειες ζωής και ετήσια επιδόματα, σύμφωνα με την Protective.

Mετά την εξαγορά της Bank One Corp. από την JPMorgan Chase, τον Ιούλιο του 2004, επανεξετάσαμε όλες τις δραστηριότητές μας και συμπεράναμε ότι οι ασφάλειες ζωής δεν είχαν την ίδια ανάπτυξη από τις τραπεζικές δραστηριότητες, ανέφερε ο εκπρόσωπος της JPMorgan Chase, Thomas Kelly, σε συνέντευξή του.

Η JPMorgan Chase, η τρίτη μεγαλύτερη τράπεζα των ΗΠΑ, αγόρασε την Bank One, με έδρα το Σικάγο, αντί του ποσού των 58 δισ. δολαρίων.

Ο οικονομικός διευθυντής της Protective, Allen Ritchie, αρνήθηκε να κάνει περισσότερα σχόλια από το κείμενο της ανακοίνωσης.

Οι μετοχές της Protective Life σημείωσαν άνοδο 23 σεντς, φθάνοντας στα 45,55 δολ. η μία στο Χρηματιστήριο της Ν. Υόρκης. Πέρυσι, σημείωσαν άνοδο 9,6%. Οι μετοχές της JPMorgan Chase, σημείωσαν απώλειες 18 σεντς, φθάνοντας στα 39,26 δολ. η μία. Πέρυσι, σημείωσαν άνοδο 3,4%.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα