SingTel: Kέρδη από τις πωλήσεις στην Ινδία

Τετάρτη, 08 Φεβρουαρίου 2006 07:20

ΑΥΞΗΣΗ 16% σημείωσαν το τρίτο τρίμηνο της χρήσης τα καθαρά κέρδη της μεγαλύτερης εταιρείας τηλεπικοινωνιών της Νοτιο-Ανατολικής Ασίας, Singapore Telecommunications Ltd., μετά την προσθήκη αριθμού ρεκόρ χρηστών στην Ινδία, σε συνδυασμό με την πώληση μετοχών στο τμήμα των ταχυδρομείων.

Τα καθαρά κέρδη αυξήθηκαν στα 885 εκατ. δολ. Σιγκαπούρης (543 δολ. ΗΠΑ) ή 5,3 σεντς ανά δολ. Σιγκαπούρης το τρίμηνο που έληξε στις 31 Δεκεμβρίου, από 760 εκατ. δολ. Σιγκαπούρης ή 4,6 σεντς, πριν από ένα χρόνο, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της εταιρείας.

Η ανάπτυξη στην Ινδία και την Ινδονησία που οδήγησε σε επενδύσεις στην Ασία, βοήθησε την SingTel να ισοσκελίσει τη μείωση των πωλήσεων στις μεγαλύτερες αγορές που δραστηριοποιείται, της Αυστραλίας και της Σιγκαπούρης. Η εταιρεία επιβεβαίωσε ότι μάλλον δεν θα επιτύχει τους στόχους για τα κέρδη στο σύνολο της χρήσης, μετά την υποχώρησή τους στο σκέλος της Optus στο Σύδνεϋ.

Τα κέρδη, εξαιρουμένων κάποιων στοιχείων όπως κέρδη επενδύσεων και συναλλαγματικές διακυμάνσεις δανείων της Optus, αυξήθηκαν 4,1% στα 778 εκατ. δολ. Σιγκαπούρης. Εξι οικονομικοί αναλυτές που ρωτήθηκαν από το Bloomberg News, προέβλεπαν ότι τα κέρδη της θα ανέλθουν σε 780 εκατ. δολ. Σιγκαπούρης.

Οι μετοχές της SingTel, σημείωναν άνοδο 2,58 δολ. Σιγκαπούρης στις 11:02 π.μ. στη Σιγκαπούρη. Το τελευταίο τρίμηνο σημείωσαν άνοδο 5,7%, έναντι ανόδου 7,4% του δείκτη Straits Times Index και ανόδου 0,1% του Morgan Stanley Capital International AC Asia Pacific Telecommunication Services Index.

Η SingTel αριθμούσε 1,62 εκατ. χρήστες κινητής τηλεφωνίας στη Σιγκαπούρη μέχρι τα τέλη του Δεκεμβρίου, από 1,6 εκατ. συνδρομητές που διέθετε έως τα τέλη του Σεπτεμβρίου.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα