Σημαντικές απώλειες στο χρηματιστήριο του Τόκιο

Τετάρτη, 08 Φεβρουαρίου 2006 09:25

ΤΗ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ πτώση σε διάστημα μεγαλύτερο των δύο εβδομάδων κατέγραψαν σήμερα οι δείκτες του ιαπωνικού χρηματιστηρίου, καθώς οι ρευστοποιήσεις επεκτάθηκαν σήμερα στην πλειονότητα των κλάδων.

Ο Nikkei έκλεισε στις 16.272,68 μονάδες μειωμένος κατά 2,68%. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη ποσοστιαία πτώση του από τα μέσα Ιανουαρίου, όταν έγινε γνωστή η διενέργεια έρευνας στα γραφεία της εταιρείας Livedoor.

Ο Topix διαμορφώθηκε στις 1.671,39 μονάδες σημειώνοντας πτώση 2,46%.

Απώλειες κατέγραψαν οι εταιρείες που βασίζουν το μεγαλύτερο μέρος των εσόδων τους στην αμερικανική αγορά ύστερα από τη σημαντική άνοδο του γιεν έναντι του δολαρίου http://www.naftemporiki.gr/news/static/06/02/08/1150690.htm .

Η μετοχή της Toyota υποχώρησε κατά 1,1%, παρά τα θετικά οικονομικά αποτελέσματα που ανακοίνωσε την Τρίτη. Συγκεκριμένα, τα καθαρά κέρδη της κορυφαίας ιαπωνικής αυτοκινητοβιομηχανίας ενισχύθηκαν στο τρίτο τρίμηνο κατά 34%, στα 397,57 δισ. γιεν, γεγονός το οποίο οφείλεται κυρίως στις αυξημένες πωλήσεις σε Ασία και ΗΠΑ και στην εξασθένηση του γιεν.

Πιέσεις δέχθηκαν και οι μετοχές των πετρελαϊκών εταιρειών ύστερα από την υποχώρηση της τιμής του αργού κάτω από τα 63 δολάρια το βαρέλι. Η μετοχή της Teikoku Oil έκλεισε με απώλειες 6,2%. Μεγαλύτερη πτώση, της τάξεως του 7,6%, σημείωσε η μετοχή της επίσης πετρελαϊκής Inpex.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα