Βραζιλία: Στα ύψη η βιομηχανική παραγωγή

Τετάρτη, 08 Φεβρουαρίου 2006 09:30

ΑΥΞΗΣΗ 3,2% σημείωσε τον Δεκέμβριο η βιομηχανική παραγωγή της Βραζιλίας, τη μεγαλύτερη μέσα σε τέσσερις μήνες, σηματοδοτώντας ότι η βιομηχανία ανακάμπτει από τη συρρίκνωση ενός έτους.

Η αύξηση της παραγωγής σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος, ήτα δύο φορές μεγαλύτερη της πρόβλεψης για αύξηση 1,5% των 22 οικονομικών αναλυτών που ρωτήθηκαν από το Bloomberg News.

H παραγωγή των μεταλλουργιών και των κατασκευαστών, αυξήθηκε – εποχιακώς προσαρμοσμένη – 2,3% τον Δεκέμβριο, σε σύγκριση με τον Νοέμβριο, που ήταν 0,4% (αναθεωρημένα στοιχεία).

Η ταχύτερη ανάπτυξη της βιομηχανικής παραγωγής ενδέχεται να καταδείξει επιτάχυνση των πωλήσεων και να αποτρέψει την Κεντρική Τράπεζα από την αύξηση του ρυθμού μείωση των επιτοκίων, σύμφωνα με τον Alexandre Lintz, οικονομικό αναλυτή της BNP Paribas SA, στο Σάο Παόλο.

Οι πωλήσεις βιομηχανικών προϊόντων αυξήθηκαν 0,9% τον Δεκέμβριο σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος και 0,8% τον Νοέμβριο, σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση της National Industry Confideration, χθες. Οι βιομηχανίες λειτούργησαν με το 79,8^ της δυναμικότητάς τους, έναντι 81,3% τον Νοέμβριο, σύμφωνα με την CNI.

Σε ετήσια βάση η βιομηχανική παραγωγή αυξήθηκε 1,3% τον Νοέμβριο έναντι 0,4% τον Οκτώβριο, σύμφωνα με την κυβέρνηση, που αναθεώρησε τις αρχικές της προβλέψεις για 0,6% και 0,3%.

Για το 2005 η κυβέρνηση είπε ότι η βιομηχανική παραγωγή αυξήθηκε 3,1%.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα