Cisco: Στα ύψη οι μετοχές μετά τις αισιόδοξες προβλέψεις

Τετάρτη, 08 Φεβρουαρίου 2006 12:12

ΑΝΟΔΙΚΑ κινούνται οι μετοχές της Cisco Systems Inc., της μεγαλύτερης κατασκευάστριας υλικού για δίκτυα στον κόσμο, μετά την αισιόδοξη εκτίμηση του ανώτατου εκτελεστικού της διευθυντή, John Chambers, για θετικά αποτελέσματα το τρίτο τρίμηνο.

Οι μετοχές της Cisco, που σημείωσαν ελαφρά διαφοροποίηση πέρυσι, διαπραγματεύθηκαν στα 18,99 δολ. η μία στις 10:14 π.μ. στη Γερμανία, 5% υψηλότερα από το χθεσινό κλείσιμο της τιμής της στο Nasdaq της Ν. Υόρκης. Χθες, η εταιρεία ανακοίνωσε τα αποτελέσματα του δευτέρου τριμήνου και δημοσιοποίησε την προοπτική τους.

Ο Chambers είπε ότι τα έσοδα θα αυξηθούν από 10% έως 12%, μετά τη χαμηλότερη ανάπτυξη που σημείωσαν σε δύο χρόνια και κατά πάσα πιθανότητα θα υπερβούν τις προβλέψεις των οικονομικών αναλυτών. Τα σχόλια εξέπληξαν τους επενδυτές που ήταν απογοητευμένοι με τις προηγούμενες προβλέψεις του Chambers, τα τέσσερα από τα πέντε τελευταία τρίμηνα.

Η άνοδος των μετοχών, εάν συνεχιστεί και κατά τη διαπραγμάτευσή τους κατά το άνοιγμα των αγορών στις ΗΠΑ, θα είναι η μεγαλύτερη από τον Ιανουάριο του 2004, όταν είχαν κερδίσει 7,3%.

Αναλυτές της Goldman Sachs Group στα χθεσινά τους σχόλια προς τους επενδυτές, είπαν, ότι οι μετοχές της Cisco ενδέχεται να ανέλθουν στα 22,50 δολ. η μία, επικαλούμενοι την προοπτική των υψηλότερων κερδών για το 2007. Αυτή, θα είναι μια αύξηση της τάξης του 24% από το χθεσινό τους κλείσιμο στο Nasdaq.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα