Ασιατικά Χρηματιστήρια

Πέμπτη, 09 Φεβρουαρίου 2006 07:01

ΑΝΕΚΑΜΨΑΝ οι ασιατικές μετοχές από τις μεγαλύτερες απώλειες σε 10 μήνες, μετά τις εκθέσεις που αύξησαν τις αποδείξεις ότι η ανάπτυξη αυξάνεται στην Ιαπωνία και τη Ν. Κορέα, στις δύο από τις τρεις μεγαλύτερες οικονομίες της περιφέρειας.

Οι μετοχές της Mitsubishi UFJ Financial Group Inc., της μεγαλύτερης τράπεζας στον κόσμο, από πλευράς περιουσιακών στοιχείων και της Kookmin Bank, που ανακοίνωσε κέρδη ρεκόρ για το 2005, οδηγούσαν την άνοδο.

Ο Morgan Stanley Capital International Asia Pacific Index σημείωνε άνοδο 0,8%, φθάνοντας στις 126,12 μονάδες στη 1 μ.μ. στο Τόκυο, όπως ανοδικά κινούντο και οι 10 κλάδοι που αποτελούν τον δείκτη. Χθες, ο δείκτης, σημείωσε τις μεγαλύτερες απώλειες από τις 18 Απριλίου του 2005.

Στην Ιαπωνία, ο Nikkei, αναρριχήθηκε 1,2%, φθάνοντας στις 16.468,74 μονάδες.

Στη Ν. Κορέα ο δείκτης Kospi σημείωνε άνοδο 1,3%, μετά την έκθεση, η οποία έδειξε ότι η εμπιστοσύνη των καταναλωτών, αναρριχήθηκε στα υψηλότερα επίπεδα εννέα μηνών τον Ιανουάριο.

Ανοδικά κινούντο και οι άλλοι δείκτες στην περιφέρεια, εκτός από τους δείκτες στην Κίνα. Ελαφρά διαφοροποίηση σημείωναν οι δείκτες στην Ινδονησία.

Χθες, ανοδικά κινήθηκαν οι δείκτες στις ΗΠΑ. O Nasdaq, σημείωσε άνοδο 1%, μετά την πρόβλεψη της Cisco Systems Inc., της μεγαλύτερης εταιρείας κατασκευής υλικού για δίκτυα στον κόσμο, ότι η ανάπτυξη των πωλήσεων αυτό το τρίμηνο, υπερέβη τις προβλέψεις πολλών οικονομικών αναλυτών.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα