Tesco: Εισέρχεται στην αγορά των ΗΠΑ το 2007

Πέμπτη, 09 Φεβρουαρίου 2006 10:24

ΣΧΕΔΙΑ εισόδου στην αγορά των ΗΠΑ το επόμενο έτος, καθώς επιδιώκει να ανταγωνιστεί της αμερικανική Wal Mart Stores Inc. στην πατρίδα της, κάνει η μεγαλύτερη εταιρεία λιανικής πώλησης της Βρετανίας, Tesco Plc.

Η Tesco, θα ανοίξει καταστήματα στις δυτικές ακτές των ΗΠΑ, στην πλουσιότερη οικονομία στον κόσμο, σύμφωνα με συνέντευξη που παραχώρησε σήμερα ο ανώτατος εκτελεστικός της διευθυντής, Terry Leahy. Τα καταστήματα θα έχουν τη μορφή που έχουν τα Tesco Express στη Βρετανία.

«Θα ανοίξουμε αρκετά καταστήματα το 2007 και ελπίζουμε ότι θα έχουν σημαντική ανάπτυξη», είπε ο Leahy, συμπληρώνοντας: «Ελπίζουμε ότι θα δώσουμε στους Αμερικανούς καταναλωτές, κάτι το νέο και το διαφορετικό». Ο ίδιος δεν έγινε λεπτομερής για τη φόρμα των καταστημάτων και για τα προϊόντα που θα εμπορεύονται.

Η Tesco, που ελέγχει το 30% της αγοράς ειδών μπακαλικής της Βρετανίας, αναπτύσσεται στο εξωτερικό, καθώς αντιμετωπίζει τους περιορισμούς που σχεδιάζονται στην χώρα της, σε συνδυασμό με τις εκκλήσεις των ιδιοκτητών καταστημάτων των γειτόνων της, να περιοριστεί η ανάπτυξη. Η Tesco εισήλθε στην αγορά της Κίνας το 2004, ακολουθώντας την Wal-Mart και την Carrefour SA και τώρα δραστηριοποιείται σε 12 χώρες εκτός Βρετανίας.

Η βρετανική εταιρεία σχεδιάζει να δαπανήσει τουλάχιστον 250 εκατ. λίρες Αγγλίας (436 εκατ. δολ.) ετησίως, στην ανάπτυξη των δραστηριοτήτων της και περιμένει να τα έχει ισοσκελίσει έως το τέλος του δεύτερου έτους λειτουργίας Ο διευθυντής μάρκετινγκ της εταιρείας, Tim Mason, είναι επικεφαλής της επέκτασης της εταιρείας στις ΗΠΑ.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα