Χ.Α. - Σχόλια αναλυτών

Παρασκευή, 10 Φεβρουαρίου 2006 10:15
UPD:10:53

Egnatia Finance: «Δεν θα αναμέναμε σημαντική αλλαγή στο κλίμα, δεδομένων των ήρεμων διεθνών συνθηκών με τον γενικό δείκτη να κινείται γύρω από τα τρέχοντα επίπεδα. Οι ανακοινώσεις των εταιρικών αποτελεσμάτων 2005 θα είναι αναμφίβολα ο επόμενος καταλύτης για την αγορά».

Praxis Securities: «Διατήρηση του θετικού κλίματος αναμένουμε και κατά τη σημερινή συνεδρίαση, εκτίμηση η οποία βρίσκει έρεισμα αφενός στην διάθεση για ανάληψη επενδυτικού κινδύνου και αφετέρου στο θετικό κλείσιμο των κυριότερων ευρωπαϊκών αγορών κατά τη χθεσινή συνεδρίαση».

Emporiki Investment Bank: «Αναμένουμε θετικό κλίμα να επικρατήσει και στο ξεκίνημα της σημερινής συνεδρίασης, επιτρέποντας στο γενικό δείκτη να δοκιμάσει υψηλότερα επίπεδα. Ωστόσο, το σενάριο κατοχύρωσης κάποιων βραχυπρόθεσμων κερδών στην συνεχεία θεωρούμε ότι είναι αρκετά πιθανό».

Sarros Χρηματιστηριακή: «Η ελληνική αγορά δημιουργεί καθημερινά νέα υψηλά έτους καθοδηγούμενη από τις μετοχές υψηλής κεφαλαιοποίησης. Δεν είναι εύκολος ο καθορισμός της όποιας διορθωτικής πορείας, είτε προς αποφυγή ζημιών είτε για είσοδο στην αγορά όσων είναι ακόμη εκτός, για αυτό επιμένουμε σε ό,τι έχει σχέση με θεμελιώδη μεγέθη. Η προσοχή πρέπει να εστιάζεται σε αυτά και τα αποτελέσματα του 2005 θα μας δώσουν περαιτέρω εργασία».

Euroxx: «Για τέταρτη διαδοχική συνεδρίαση ο γενικός δείκτης τιμών της Σοφοκλέους κλείνει με θετικό πρόσημο, με τους τζίρους συναλλαγών να κινούνται σε ικανοποιητικά επίπεδα. Η έντονη φημολογία για εξαγορές και επιχειρηματικές συνεργασίες σε όλους τους κλάδους της οικονομικής δραστηριότητας, σε συνδυασμό με την προσδοκία για καλή ποιότητα αποτελεσμάτων, για το σύνολο σχεδόν των εισηγμένων έχει αυτονομήσει το ΧΑ που κινείται πλέον με τους δικούς του ρυθμούς. Για σήμερα εκτιμάται ότι το καλό κλίμα θα διατηρηθεί με τον γενικό δείκτη να εμφανίζει σταθεροποιητικές τάσεις στα τρέχοντα επίπεδα τιμών».



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΓΔ



Σχολιασμένα