Kingdom Hotel: 408 εκατ. δολ. από τη δημόσια εγγραφή

Παρασκευή, 10 Φεβρουαρίου 2006 10:26

ΠΟΣΟΝ 408 εκατ. δολ., από την πώληση μετοχών κατά τη δημόσια εγγραφή, θα αντλήσει η Kingdom Hotel Investments του πρίγκιπα της Σαουδικής Αραβίας, Alwaleed bin Talal. Τα κεφάλαια, θα χρησιμοποιηθούν για την επέκταση στην Ασία και την Αφρική.

Η εταιρεία αρχίζει αύριο την πώληση 42,9 εκατ. μετοχών σε τιμή από 8 έως 9,50 δολ. η μία, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της Kingdom Hotel. Οι μετοχές θα διαπραγματευθούν στο Χρηματιστήριο του Ντουμπάϊ, αλλά και στο Χρηματιστήριο του Λονδίνου.

Η Kingdom Hotel έχει μερίδια σε 26 πολυτελείς ιδιοκτησίες σε 13 χώρες στον κόσμο, συμπεριλαμβανομένου του Four Seasons Nile Plaza, στο Κάϊρο της Αιγύπτου. Ο Alwaleed, ο πέμπτος πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο, έχει επενδύσει σε περισσότερα από 260 ξενοδοχεία στις ΗΠΑ, τη Μέση Ανατολή και την Αφρική.

Το Kingdom Hotel είναι χωριστά από το Kingdom Hotels International, μέσω του οποίου ο μεγαλύτερος μέτοχος της Citigroup Inc., Alwaleed, συνεργάζεται με την Colony Capital για να αγοράσει την Fairmont. Και οι δύο δραστηριότητες ανήκουν στην Kingdom Trust που δημιουργήθηκε υπέρ του πρίγκιπα και της οικογενείας του.

Η Kingdom Hotel περιλαμβάνει 15 ξενοδοχεία με 3.262 δωμάτια και 11 ξενοδοχεία και θέρετρα τα οποία τώρα κατασκευάζονται και είναι στο αρχικό στάδιο.

Η Deutsche Bank AG και η Morgan Stanley θα διαχειριστούν την πώληση των μετοχών.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα