Βράβευση αεροπορικών από το Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών

Παρασκευή, 10 Φεβρουαρίου 2006 10:56

ΤΙΣ ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΕΣ εταιρείες που διέγραψαν την πιο επιτυχημένη αναπτυξιακή πορεία μέσα στο 2005, συμβάλλοντας στην κατάρριψη του ρεκόρ της «Ολυμπιακής χρονιάς» για το αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» με 14,3 εκατομμύρια επιβάτες, βράβευσε χθες ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών (ΔΑΑ), στο πλαίσιο του 6ου Συνεδρίου Μάρκετινγκ Αεροπορικών Εταιρειών που διοργανώνει σε ετήσια βάση.

Όπως ανακοινώθηκε, η Turkish Airlines πήρε το βραβείο για την ταχύτερα αναπτυσσόμενη εταιρεία στην αγορά της Δυτικής Ευρώπης, η Czech Airlines στην αγορά της Ανατολικής Ευρώπης, η Emirates Airlines στην αγορά της Μέσης Ανατολής, ενώ οι Ολυμπιακές Αερογραμμές στις αγορές της Αμερικής και της Αφρικής.

Επίσης, η Aegean Airlines τιμήθηκε για την υψηλότερη ποσοστιαία ανάπτυξη επιβατικής κίνησης στην εγχώρια αγορά και για την υψηλότερη αύξηση αριθμού επιβατών μέσα στο 2005.

Το βραβείο για την ταχύτερα αναπτυσσόμενη εταιρεία με χαμηλή επιβατική κίνηση ανεξαρτήτως γεωγραφικής περιοχής κατέκτησε η εταιρεία LOT-Polish Airlines για τη μεγαλύτερη ποσοστιαία αύξηση της ετήσιας επιβατικής της κίνησης μέσα στο 2005.

Το βραβείο για την ταχύτερα αναπτυσσόμενη νέα εταιρεία στον Αερολιμένα Αθηνών απονεμήθηκε στην εταιρεία Gulf Air, η οποία το 2005 κατέγραψε την υψηλότερη επιβατική κίνηση μεταξύ των εταιρειών που ξεκίνησαν δραστηριότητα στο ΔΑΑ κατά τη διάρκεια της χειμερινής περιόδου 2003 - 2004 ή της θερινής περιόδου 2004.

Τέλος, το βραβείο για την ταχύτερα αναπτυσσόμενη εταιρεία μεταξύ των δέκα εταιρειών που κατέγραψαν την υψηλότερη επιβατική κίνηση το 2005, κατέκτησε η Swiss International Airlines.

H επισκόπηση της αεροπορικής αγοράς το 2005 και τα οφέλη της ανάπτυξης των αεροπορικών εταιρειών ήταν μερικά από τα κυριότερα θέματα που αναπτύχθηκαν στο πλαίσιο του Συνεδρίου, ενώ ο προσκεκλημένος ομιλητής, κ. Jean-Luc Kastner, εισηγητής του κέντρου διοίκησης επιχειρήσεων Management Centre Europe (MCE), αναφέρθηκε στο θέμα «Δημιουργική σκέψη και καινοτομία».

Το 6ο Συνέδριο Μάρκετινγκ Αεροπορικών Εταιρειών του ΔΑΑ τίμησαν με την παρουσία τους 170 εκπρόσωποι των αεροπορικών εταιρειών που δραστηριοποιούνται στο Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα