EBRD: Επενδύσεις 250 - 300 εκατ. ευρώ στη Βουλγαρία

Παρασκευή, 10 Φεβρουαρίου 2006 10:59

Επενδύσεις ύψους 250 εκατ. ευρώ - 300 εκατ. ευρώ θα πραγματοποιήσει στη Βουλγαρία εντός του 2006 η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης (EBRD), όπως ανακοίνωσε ο πρόεδρός της, Ζαν Λεμιέρ, στη διάρκεια συνέντευξης τύπου, στη Σόφια. Οι επενδύσεις θα κατευθυνθούν κυρίως στον ιδιωτικό τομέα.

Το 2005, η EBRD επένδυσε περί τα 285 εκατ. ευρώ στη βουλγαρική οικονομία. Τα συνολικά κονδύλια που έχει λάβει στην πορεία των χρόνων η γειτονική χώρα από τα ταμεία της Τράπεζας ανέρχονται σε 1,3 δισ. ευρώ. Εξάλλου, οι χρηματοδοτήσεις από την EBRD "ενεργοποίησαν" συνέργιες με εταιρίες και άλλους οργανισμούς, οι οποίες απέδωσαν συνολικές επενδύσεις 5 δισ. ευρώ στη Βουλγαρία.

Οι τομείς της βουλγαρικής οικονομίας που επωφελήθηκαν τα μέγιστα από τις επενδύσεις της EBRD τα τελευταία χρόνια είναι αυτοί της ενέργειας, των υποδομών, του τραπεζικού συστήματος και του τουρισμού.

Ο Βούλγαρος πρωθυπουργός, Σεργκέι Στανίσεφ, δήλωσε ότι η χώρα του υπολογίζει στη βοήθεια της EBRD για να «αφομοιώσει» τα κονδύλια από τα ευρωπαϊκά ταμεία. Υπενθύμισε δε, ότι η Βουλγαρία υπολογίζεται να λάβει κοινοτικούς πόρους άνω των11 δισ. ευρώ μεταξύ 2007 και 2013.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα