PSA: Ανακαλεί την προσφορά, ανοιχτός ο δρόμος για την εξαγορά της P&O

Παρασκευή, 10 Φεβρουαρίου 2006 12:23

ΔΕΝ θα αυξήσει την προσφορά της για την Peninsular & Orient Steam Navigation Co. η PSA International Pte της Σιγκαπούρης, αφήνοντας πλέον τον δρόμο ανοιχτό για την εξαγορά της εταιρείας που θα προσέθετε 29 λιμάνια στο ενεργητικό της και θα την καθιστούσε μεγαλύτερη από την Hutchison Whampoa Ltd.

Η PSA θα συγκρατηθεί και δεν θα υπερβεί την προσφορά της DP World ύψους 3,88 δισ. λιρών Αγγλίας (6,8 δισ. δολ.) για την P&O, σύμφωνα με σημερινή της ανακοίνωση. Η DP World, η εταιρεία λιμένων του Ντουμπάϊ, αύξησε την αρχική της προσφορά μετά την προσφορά της PSA στις 470 πένες ανά μετοχή, στις 27 Ιανουαρίου.

«Η καταβολή μεγαλύτερης τιμής από την PSA δεν θα είναι συμβατή με την εμπορική έννοια και τη μελλοντική επιτυχία της PSA», αναφέρει η εταιρεία στην ανακοίνωσή της.

Η εξαγορά της ηλικίας 168 ετών P&O, η οποία διαχειρίζεται σταθμούς σε λιμάνια από το Μπουένος Αϊρες έως τη Μασσαλία, θα καθιστούσε την PSA τη μεγαλύτερη εταιρεία διαχείρισης λιμένων στον κόσμο και θα καταργούσε τη φιλοδοξία της DP World να καταστεί η τρίτη σε μέγεθος στον κόσμο. Η PSA βασίζεται στη Σιγκαπούρη για περισσότερο από το ήμισυ του όγκου των εμπορευμάτων που διακινούνται.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα