Κατατέθηκαν οι προσφορές για τον οδικό άξονα Κόρινθος - Τρίπολη - Καλαμάτα

Και Λεύκτρο - Σπάρτη
Παρασκευή, 10 Φεβρουαρίου 2006 13:29

Στην τελική ευθεία εισέρχεται ο διαγωνισμός για τον οδικό άξονα «Κόρινθος - Τρίπολη - Καλαμάτα και Λεύκτρο - Σπάρτη»

Όπως ανακοινώθηκε από το ΥΠΕΧΩΔΕ, σήμερα κατατέθηκαν οι τελικές τεχνικές και οικονομικές προσφορές των υποψηφίων ομίλων που διεκδικούν την κατασκευή του Οδικού ¶ξονα «Κόρινθος - Τρίπολη - Καλαμάτα και Λεύκτρο - Σπάρτη», που θα κατασκευαστεί με την Μέθοδο Παραχώρησης.

Συγκεκριμένα, προσφορές κατέθεσαν:

- Ο όμιλος «ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ» στον οποίο συμμετέχουν οι εταιρείες ΑΤΤΙΚΑΤ ΑΤΕ, ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΑΤΕ, SOMAGUE ENGENHARIA SA, FCC CONSTRUCCION SA, SACYR SA.

- Ο όμιλος «ΜΩΡΕΑΣ» στον οποίο συμμετέχουν οι εταιρείες ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΤΕΧΝΟΔΟΜΙΚΗ Α.Ε., ΠΑΝΤΕΧΝΙΚΗ Α.Ε., IMPREGILO SpA., INTRACOM TELECOM.

Η αξιολόγηση των τεχνικών προσφορών των υποψήφιων ομίλων αρχίζει άμεσα και το Μάρτιο θα ανοιχθούν οι οικονομικές προσφορές και θα αναδειχθεί ο προσωρινός ανάδοχος του έργου.

Στις υποχρεώσεις της Σύμβασης Παραχώρησης του έργου περιλαμβάνονται :

- η μελέτη, κατασκευή, λειτουργία και συντήρηση νέων τμημάτων του αυτοκινητοδρόμου σε μήκος 100χλμ

- η λειτουργία και συντήρηση του υφιστάμενου τμήματος Κόρινθος-Τρίπολη μήκους 81χλμ.

- η λειτουργία και συντήρηση νέων τμημάτων που κατασκευάζονται από το Ελληνικό Δημόσιο : Σήραγγα Ραψομάτη και προσπελάσεις μήκους 13,5 χλμ. και Παραδείσια - Τσακώνα μήκους 11 χλμ.

«Σήμερα μπαίνει στην τελική ευθεία ο διαγωνισμός για ένα ακόμα μεγάλο έργο του ΥΠΕΧΩΔΕ που θα κατασκευαστεί με σύμβαση παραχώρησης : ο οδικός άξονας Κόρινθος -Τρίπολη - Καλαμάτα και Λεύκτρο - Σπάρτη», δήλωσε σχετικά ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ, Γιώργος Σουφλιάς.

Όπως τόνισε, «είναι ένα έργο πολύ σημαντικό το οποίο η Πελοπόννησος περιμένει εδώ και 20 χρόνια. Ο νέος κλειστός αυτοκινητόδρομος ευρωπαϊκών προδιαγραφών συνολικού μήκους 205 χιλιομέτρων θα βάλει σε νέα τροχιά ανάπτυξης τους Νομούς Αρκαδίας, Λακωνίας και Μεσσηνίας και γενικότερα τις περιοχές της Κεντρικής και Νότιας Πελοποννήσου».



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα