Οικονομία & Αγορές
Παρασκευή, 10 Φεβρουαρίου 2006 13:29

Κατατέθηκαν οι προσφορές για τον οδικό άξονα Κόρινθος - Τρίπολη - Καλαμάτα

Στην τελική ευθεία εισέρχεται ο διαγωνισμός για τον οδικό άξονα «Κόρινθος - Τρίπολη - Καλαμάτα και Λεύκτρο - Σπάρτη»

Όπως ανακοινώθηκε από το ΥΠΕΧΩΔΕ, σήμερα κατατέθηκαν οι τελικές τεχνικές και οικονομικές προσφορές των υποψηφίων ομίλων που διεκδικούν την κατασκευή του Οδικού ¶ξονα «Κόρινθος - Τρίπολη - Καλαμάτα και Λεύκτρο - Σπάρτη», που θα κατασκευαστεί με την Μέθοδο Παραχώρησης.

Συγκεκριμένα, προσφορές κατέθεσαν:

- Ο όμιλος «ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ» στον οποίο συμμετέχουν οι εταιρείες ΑΤΤΙΚΑΤ ΑΤΕ, ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΑΤΕ, SOMAGUE ENGENHARIA SA, FCC CONSTRUCCION SA, SACYR SA.

- Ο όμιλος «ΜΩΡΕΑΣ» στον οποίο συμμετέχουν οι εταιρείες ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΤΕΧΝΟΔΟΜΙΚΗ Α.Ε., ΠΑΝΤΕΧΝΙΚΗ Α.Ε., IMPREGILO SpA., INTRACOM TELECOM.

Η αξιολόγηση των τεχνικών προσφορών των υποψήφιων ομίλων αρχίζει άμεσα και το Μάρτιο θα ανοιχθούν οι οικονομικές προσφορές και θα αναδειχθεί ο προσωρινός ανάδοχος του έργου.

Στις υποχρεώσεις της Σύμβασης Παραχώρησης του έργου περιλαμβάνονται :

- η μελέτη, κατασκευή, λειτουργία και συντήρηση νέων τμημάτων του αυτοκινητοδρόμου σε μήκος 100χλμ

- η λειτουργία και συντήρηση του υφιστάμενου τμήματος Κόρινθος-Τρίπολη μήκους 81χλμ.

- η λειτουργία και συντήρηση νέων τμημάτων που κατασκευάζονται από το Ελληνικό Δημόσιο : Σήραγγα Ραψομάτη και προσπελάσεις μήκους 13,5 χλμ. και Παραδείσια - Τσακώνα μήκους 11 χλμ.

«Σήμερα μπαίνει στην τελική ευθεία ο διαγωνισμός για ένα ακόμα μεγάλο έργο του ΥΠΕΧΩΔΕ που θα κατασκευαστεί με σύμβαση παραχώρησης : ο οδικός άξονας Κόρινθος -Τρίπολη - Καλαμάτα και Λεύκτρο - Σπάρτη», δήλωσε σχετικά ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ, Γιώργος Σουφλιάς.

Όπως τόνισε, «είναι ένα έργο πολύ σημαντικό το οποίο η Πελοπόννησος περιμένει εδώ και 20 χρόνια. Ο νέος κλειστός αυτοκινητόδρομος ευρωπαϊκών προδιαγραφών συνολικού μήκους 205 χιλιομέτρων θα βάλει σε νέα τροχιά ανάπτυξης τους Νομούς Αρκαδίας, Λακωνίας και Μεσσηνίας και γενικότερα τις περιοχές της Κεντρικής και Νότιας Πελοποννήσου».