ΟΛΘ: Η νέα διοίκηση δεν απάλλαξε την παλιά

Ποια η θέση της Terminal Link - Μέρισμα 0,57 ευρώ ανά μετοχή
Πέμπτη, 27 Ιουνίου 2019 11:59

Από την έντυπη έκδοση

Της Βάσως Βεγίρη
[email protected]

Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά η τακτική ετήσια γενική συνέλευση μετόχων του ΟΛΘ δεν απάλλαξε από τις ευθύνες τους τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου για το 2017, όταν το λιμάνι τελούσε υπό δημόσια διοίκηση, βάσει σχετικής πρότασης της κοινοπραξίας των επενδυτών (SEGT), αλλά και για τη χρήση 2018, επειδή στο πρώτο τρίμηνο της περσινής χρονιάς το λιμάνι ήταν ακόμη υπό δημόσια διοίκηση.

Ερωτηθείς, πάντως, σχετικά ο αντιπρόεδρος του Δ.Σ. της ΟΛΘ Α.Ε. και εκπρόσωπος της μετόχου Terminal Link, Βοris Wenzel, κράτησε χαμηλούς τόνους για το θέμα, καλώντας να μη γίνονται εικασίες ότι έχει εντοπιστεί και διερευνάται κάτι συγκεκριμένο, και αναφέροντας ότι η νέα διοίκηση δεν αισθάνεται άνετα και δεν έχει έρθει η ώρα να απαλλάξει το παλιό Δ.Σ. Ο εκπρόσωπος του ΤΑΙΠΕΔ στο Δ.Σ. της ΟΛΘ Α.Ε., σε αντίθεση με τη SEGT, ενέκρινε την απαλλαγή της προηγούμενης διοίκησης από τις διαχειριστικές της ευθύνες για το 2017 και το α’ τρίμηνο του 2018. 

Διευκρινίσεις δόθηκαν και για τη θέση και τις αρμοδιότητες του κ. Franco Nicola Cupolo, ο οποίος, όπως γνωστοποιήθηκε, θα ασκεί πλήρως τις αρμοδιότητες του διευθύνοντος συμβούλου, αλλά επειδή δεν έχει την ιδιότητα του μέλους του Δ.Σ. ο τίτλος του είναι γενικός εκτελεστικός διευθυντής.

Οι εργαζόμενοι

Από την πλευρά των εργαζομένων υποβλήθηκε αίτημα επίσπευσης της ολοκλήρωσης των διαπραγματεύσεων για τον νέο γενικό κανονισμό προσωπικού και τη νέα ΣΣΕ, με κριτική για μεγάλες καθυστερήσεις από τη διοίκηση, θέμα για το οποίο ο πρόεδρος των ναυτικών πρακτόρων και μέτοχος του ΟΛΘ, Βασίλης Καμπάκης, κάλεσε τις δύο πλευρές να συζητήσουν σε πνεύμα εμπιστοσύνης και να καταλήξουν σε συμφωνία και εξήρε το έργο της διοίκησης της κοινοπραξίας στους 15 μήνες από την ανάληψη των καθηκόντων της μέχρι σήμερα.

Η γ.σ. ενέκρινε τη διανομή μερίσματος 0,57 ευρώ ανά μετοχή για τη χρήση 2018.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΟΛΘ



Σχολιασμένα