Περισσότερη ΑΒΑΞ στη Μέση Ανατολή

Επιχείρηση δημιουργίας ενός νέου success story στην περιοχή
Πέμπτη, 27 Ιουνίου 2019 12:02
UPD:12:02

Από την έντυπη έκδοση

Της Τέτης Ηγουμενίδη
[email protected]

Η διακοπή του δεσμού που είχε με τον διεθνή όμιλο J&P (Overseas) Ltd αξιοποιείται με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, τόνισε χθες η διοίκηση της ΑΒΑΞ, η οποία αναφέρει ως προτεραιότητα την τρέχουσα χρονιά την περαιτέρω ανάπτυξή της σε Μέση Ανατολή και Αραβικό Κόλπο και τα έργα ενεργειακού χαρακτήρα. 

Αναφορικά με την Αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου ύψους 20 εκατ. ευρώ, η οποία δεν πραγματοποιήθηκε καθώς υπήρχαν οι εκκρεμότητες με τα έργα που εκτελούσε από κοινού με την Overseas, η διοίκηση του ομίλου δήλωσε πως οι βασικοί μέτοχοι έχουν δεσμευτεί πως θα προχωρήσει (με πιθανότερη ημερομηνία έναρξης της διαδικασίας τον προσεχή Οκτώβριο). Ωστόσο, έχει ήδη καταβληθεί ποσό ύψους 16 εκατ. έναντι του συνολικού ποσού, σύμφωνα με πληροφορίες, κυρίως από την οικογένεια Ιωάννου. 

Ως προς τη νέα γεωγραφική στόχευση, αποφασίστηκε δεδομένης της στασιμότητας και της υποχώρησης που εμφάνισε το 2018 η εγχώρια κατασκευαστική αγορά με την εκτίμηση να είναι ότι η ίδια τάση θα συνεχιστεί και το 2019. 

Η διοίκηση της ΑΒΑΞ με επικεφαλής τους κ.κ. Χρήστο Ιωάννου, πρόεδρο και εκτελεστικό σύμβουλο, Κωνσταντίνο Μιτζάλη, διευθύνοντα σύμβουλο και Κωνσταντίνο Κουβαρά, αναπληρωτή πρόεδρο και εντεταλμένο σύμβουλο, κατά τη χθεσινή ετήσια γενική συνέλευση των μετόχων έκανε λόγο για επιχείρηση δημιουργίας ενός νέου success story στη Μέση Ανατολή με άρμα τη θυγατρική AVAX Middle East, δημιουργία νέας εταιρικής κουλτούρας, με ικανά στελέχη, και εστίαση σε έργα MEP (Mechanical, Electrical and Plumbing), τα οποία προσδίδουν προστιθέμενη αξία. 

Εξαγορά θυγατρικών

Στο πλαίσιο των παραπάνω, προχώρησε στην εξαγορά των τριών θυγατρικών της Overseas, Conspel Construction Specialist Limited, J&P Qatar WLL και Abu Dhabi J&P LLC. ενσωματώνοντας την τεχνογνωσία και μακρόχρονη εμπειρία που διαθέτουν. 
Μέσω της Conspel Construction Specialist Limited, η ΑΒΑΞ τοποθετείται στον χάρτη του περιορισμένου αριθμού εταιρειών που διαθέτουν τεχνογνωσία και εμπειρία σε ηλεκτρομηχανολογικά έργα στη Μέση Ανατολή. 

Η συνολική αξία των έργων στον συγκεκριμένο τομέα που έχει αναλάβει η Conspel ανέρχεται σε 1 δισ. δολ., με ανεκτέλεστο 350 εκατ. δολ. 

Ακόμη, με στόχο την ενίσχυση της πολυετούς εμπειρίας της, η ΑΒΑΞ εξαγόρασε και την εταιρεία PSM Suppliers Limited, από την J&P, η οποία εκτελεί δύο ξεχωριστές συμβάσεις για ενεργειακό έργο στο κοίτασμα πετρελαίου Faregh της Λιβύης, με πελάτη την τοπική πετρελαϊκή εταιρεία WAHA. Το συγκεκριμένο έργο βρίσκεται σε τελικό στάδιο περάτωσης, με εκτιμώμενη ολοκλήρωση εντός του 2019.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΑΒΑΞ



Σχολιασμένα