Αυστραλία: Χαμηλότερος φέτος ο πληθωρισμός

Δευτέρα, 13 Φεβρουαρίου 2006 07:43

ΣΤΗΝ προς τα κάτω αναθεώρηση της πρόβλεψης για τον πληθωρισμό το 2006, προχώρησε η Κεντρική Τράπεζα της Αυστραλίας, καταδεικνύοντας ότι τα βασικά επιτόκια δανεισμού θα παραμείνουν αμετάβλητα, καθώς η χώρα επιδιώκει να δει εκείνα τα στοιχεία στις εξαγωγές, που τονώνουν την οικονομική ανάπτυξη.

Ο πληθωρισμός θα διαμορφωθεί στο 2,75% μέχρι τα τέλη του έτους και θα διατηρηθεί σε αυτά τα επίπεδα ολόκληρο το 2007, σύμφωνα με την τριμηνιαία της έκθεση, που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα στο Σύδνεϋ. Τον Νοέμβριο η τράπεζα προέβλεπε ότι ο πληθωρισμός θα ανέλθει στο 3% μέχρι τα τέλη του 2006, από 2,5%.

Την περασμένη εβδομάδα η Reserve Bank of Australia και ο διοικητής της Ian Macfarlane, διατήρησαν αμετάβλητα τα επιτόκια στο 5,5% για ενδέκατο μήνα. Σήμερα η τράπεζα είπε ότι πρέπει να ανταποκριθεί στις υψηλότερες πληθωριστικές πιέσεις. Στόχος της είναι να διατηρήσει τον πληθωρισμό μεταξύ 2% και 3%.

Το δολάριο της Αυστραλίας διαπραγματεύθηκε κοντά στα χαμηλότερα επίπεδα έξι εβδομάδων, μετά την ανακοίνωση. Αγοράστηκε στα 73,66 σεντς του δολ. των ΗΠΑ στις 2:55 μ.μ. στο Σύδνεϋ, από 73,67 σεντς νωρίτερα και από τα 73,77 σεντς, που ήταν αργά στις 10 Φεβρουαρίου στη Ν. Υόρκη. Αγγιξε τα 73,63 σεντς του δολαρίου των ΗΠΑ, τα χαμηλότερα επίπεδα από τις 3 Ιανουαρίου.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα