Clariant: Στα ύψη οι μετοχές της

Μετά την είδηση ότι η CVC και η Permira ενδιαφέρονται να την αγοράσουν
Δευτέρα, 13 Φεβρουαρίου 2006 12:30

ΑΝΟΔΟ έως και 10%, σημείωσαν οι μετοχές της Clariant AG, της δεύτερης μεγαλύτερης εταιρείας ειδικών χημικών στον κόσμο, μετά την ανακοίνωση της SonntagsZeitung ότι οι εταιρείες CVC Capital Partners και Permira ενδέχεται να θέλουν να αγοράσουν την ελβετική εταιρεία.

Οι μετοχές της Clariant σημείωσαν άνοδο 1,65 φράγκα, ποσοστό 8,2%, φθάνοντας στα 21,8 ελβετικά φράγκα η μία, στις 9:25 π.μ. στη Ζυρίχη. Νωρίτερα, σημείωναν άνοδο 22,2 φράγκα, φθάνοντας στα υψηλότερα επίπεδα σε χρονικό διάστημα πλέον του έτους.

Μία από τις εταιρείες, έχει ήδη εξετάσει την Clariant και γνωρίζει την χρηματιστηριακή αξία της εταιρείας, σύμφωνα με την SonntagsZeitung.

Η Clariant μειώνει 4.000 θέσεις εργασίας, προκειμένου να περιορίσει τον ανταγωνισμό από την Ασία, σε συνδυασμό με την αύξηση του κόστους των πρώτων υλών. Η εταιρεία άρχισε το πρόγραμμα αναδιάρθρωσής της το 2003, το οποίο της απέφερε περίπου 1 δισ. ελβετικά φράγκα (770 εκατ. δολ.).

Ο εκπρόσωπος της, Walter Vaterlaus, δεν βρέθηκε αμέσως για να σχολιάσει το θέμα σε επικοινωνία που είχε μαζί του το Bloomberg News.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα