ΑbbVie: Kοντά στην εξαγορά της Allergan έναντι 60 δισ. δολαρίων

Τρίτη, 25 Ιουνίου 2019 13:49
UPD:13:54
Reuters/© Brendan McDermid

Στα σκαριά βρίσκεται ακόμη μία μεγάλη συμφωνία του φαρμακευτικού κλάδου. Σύμφωνα με πληροφορίες της Wall Street Journal, η AbbVie είναι πολύ κοντά στο να εξαγοράσει την Allergan έναντι τουλάχιστον 60 δισ. δολαρίων. Οι δύο φαρμακευτικές πιστεύουν ότι ενώνοντας τις δυνάμεις τους θα μπορέσουν να βρουν νέες πηγές ανάπτυξης και να αντεπεξέλθουν στον οξύτατο ανταγωνισμό. 

Η συμφωνία, με βάση την οποία η AbbVie, θα καταβάλλει το ποσό των 188 δολαρίων ανά μετοχή σε μετρητά και μετοχές, δεν αποκλείεται να ανακοινωθεί ακόμη και εντός της ημέρας. Το αντίτιμο είναι 45% υψηλότερο σε σχέση με το κλείσιμο της μετοχής της Allergan τη Δευτέρα, στα 129,57 δολάρια. Εάν μάλιστα δεν είχαμε ράλι της μετοχής τις τελευταίες ημέρες, το πρίμιουμ θα ήταν ακόμη μεγαλύτερο. 

Εξαγοράζοντας την Allergan, που έχει την έδρα της στο Δουβλίνο, η AbbVie θα ενισχύσει αισθητά την παρουσία της στην αγορά του Botox και άλλων φαρμακευτικών προϊόντων, που χρησιμοποιούνται και σε επεμβάσεις αισθητικής. Πρόκειται για μία αγορά αξίας άνω των 8 δισ. δολαρίων. Παράλληλα θα προσθέσει στο χαρτοφυλάκιό της μία σειρά δημοφιλών οφθαλμολογικών προϊόντων, την ώρα που η ίδια δίνει μάχη για να προστατεύσει την πατέντα του κορυφαίου φαρμάκου της, Humira. 

Tα χαρτοφυλάκια των δύο εταιρειών παρουσιάζουν έναν βαθμό αλληλοκάλυψης σε θεραπείες για τον εγκέφαλο, για γυναικολογικά θέματα, προβλήματα με το στομάχι και άλλες διαταραχές. Ωστόσο τα ετήσια έσοδα ύψους περίπου 16 δισ. δολαρίων της Allergan θα δώσουν το απαραίτητο ρευστό στην AbbVie να επιδοθεί σε κυνήγι νέων ευκαιριών ανάπτυξης. 

Πηγή: Wall Street Journal 



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα