H πολιτική κόντρα Ε.Ε.- Ελβετίας, που πιέζει το ελβετικό χρηματιστήριο

Τρίτη, 25 Ιουνίου 2019 13:34
UPD:13:46
REUTERS/Denis Balibouse

Χωρίς ενδείξεις για λύση, η αντιπαράθεση ανάμεσα στην Ευρωπαϊκή Ένωση και την Ελβετία, μαίνεται μία εβδομάδα πριν από την εκπνοή της προθεσμίας για τη σύνδεση της ελβετικής χρηματιστηριακής αγοράς με την ήπειρο. 

Οι πλατφόρες συναλλαγών των UBS Group, Aquis Exchange και CBOE Global Μarkets έχουν ενσημέρωσει τους πελάτες τους ότι θα εξαιρέσουν χρεόγραφα και αξιόγραφα από ελβετικές εταιρείες από την επόμενη εβδομάδα, εάν η Ελβετία μείνει να αμύνεται έναντι τιμωρητικών μέτρων από την Ε.Ε. 

Εδώ και χρόνια η Ελβετία και η Ε.Ε. προσπαθούσαν να καταλήξουν σε μία πολιτική συμφωνία, η οποία θα αντικαταστούσε το σύνολο των συμβάσεων που ρυθμίζουν τις σχέσεις των δύο μεγάλων εμπορικών και ευρύτερα οικονομικών εταίρων. Για να εντείνει την πίεση στη χώρα, η Ε.Ε. αποφάσισε το 2017 να συνδέσει την πρόοδο της συμφωνίας με την ρυθμιστική αναγνώριση των ελβετικών χρηματιστηρίων. 

Οι ρυθμιστικές αρχές έδωσαν το πράσινο φως για συναλλαγές με την Ελβετία για ένα χρόνο, ενώ στη συνέχεια επέκτειναν την προθεσμία έως τα τέλη του τρέχοντος μήνα. Προς το παρόν όμως δεν φαίνεται φως στο τούνελ των διαπραγματεύσεων. 

Πηγή: Bloomberg



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα