Mitsubishi UFJ: Στα 2,68 δισ. δολ. τα κέρδη το γ' τρίμηνο

Τετάρτη, 15 Φεβρουαρίου 2006 10:37

ΚΕΡΔΗ 314,7 δισ. γιέν (2,68 δισ. δολ.) εμφάνισε τους τρεις πρώτους μήνες της χρήσης, ως η μεγαλύτερη τράπεζα στον κόσμο, η Mitsubishi UFJ Financial Group Inc., με αποτέλεσμα να αναθεωρήσει προς τα πάνω την πρόβλεψη για το σύνολο της χρήσης.

Τα κέρδη, τα πρώτα από τη στιγμή που η τράπεζα ξεπέρασε την Citigroup από πλευράς περιουσιακών στοιχείων, προέκυψαν από την αφαίρεση των αποτελεσμάτων του πρώτου εξαμήνου, από τα αντίστοιχα του εννεαμήνου, τα οποία ανακοίνωσε σήμερα η τράπεζα και ήταν ύψους 615,4 δισ. γιέν.

Η τράπεζα δημιουργήθηκε μετά την εξαγορά της UFJ Holdings Inc. την 1η Οκτωβρίου, από την Mitsubishi Tokyo Financial Group Inc.

H Mitsubishi UFJ ευνοήθηκε από το μεγαλύτερο ράλι των μετοχών από το 1972, το εξάμηνο, σε συνδυασμό με την ανάπτυξη της δεύτερης σε μέγεθος οικονομίας στον κόσμο, της ιαπωνικής, που ώθησε τους ιδιώτες να αγοράσουν κεφάλαια και τις εταιρείες, να αποπληρώσουν τα χρέη τους. Η αύξηση των κερδών τώρα εξαρτάται από το τέλος του αντιπληθωρισμού που ταλαιπωρεί εδώ και επτά χρόνια την Ιαπωνία, επιτρέποντας στην Κεντρική Τράπεζα της Ιαπωνίας να αυξήσει τα βασικά επιτόκια δανεισμού από σχεδόν στο μηδέν που βρίσκονται, αλλά και στις δανείστριες να χρεώσουν περισσότερα για πίστωση.

Οι μετοχές της τράπεζας αναρριχήθηκαν 70% το δεύτερο εξάμηνο του προηγούμενου έτους, ωθώντας ανοδικά κατά 40% τον δείκτη Topix. Οι μετοχές της Mizuho Financial Group Inc., της δεύτερης σε μέγεθος τράπεζας της Ιαπωνίας, κέρδισαν 86%, ενώ της τρίτης κατά σειρά, Sumitomo Mitsui Financial Group Inc., σημείωσαν άνοδο 67%.

Η Mitsubishi UFJ αναθεώρησε προς τα πάνω την πρόβλεψη για τα κέρδη της στο σύνολο του έτους στα 760 δισ. γιέν, από 520 δισ. γιέν, εξαιρουμένης της συμμετοχής της UFJ το πρώτο εξάμηνο. Συμπεριλαμβανομένης της UFJ, η πρόβλεψη για τα κέρδη στο σύνολο του έτους είναι 26% υψηλότερη, στο 1,17 τρισ. γιέν.

Η τράπεζα αύξησε το μέρισμα για το σύνολο της χρήσης στα 7.000 γιέν ανά μετοχή, από 6.000 γιέν, που είχε ανακοινώσει τον Νοέμβριο ότι θα διανείμει.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα