Temasek: Αγοράζει το 5% της Bank of China

Τετάρτη, 15 Φεβρουαρίου 2006 11:11

ΣΥΜΦΩΝΙΑ να μειώσει την επένδυση που σχεδίαζε να κάνει στην Bank of China κατά το ήμισυ, έκλεισε η Temasek Holdings Pte, το επενδυτικό κεφάλαιο της κυβέρνησης της Σιγκαπούρης, ύψους 61 δισ. δολ., ωθώντας τη δεύτερη μεγαλύτερη τράπεζα της χώρας, να προχωρήσει στην πώληση μετοχών της μέσω του Χρηματιστηρίου του Χονγκ Κονγκ.

«Ολοκληρώσαμε την πώληση μεριδίου 5% στην Temasek», ανέφερε ο αντιπρόεδρος της Bank of China, Zhou Zaiqun, μιλώντας σε συνέντευξη που παραχώρησε σήμερα στο Πεκίνο.

Η Bank of China είχε πει τον Αύγουστο, ότι η Temasek συμφώνησε να καταβάλει 3,1 δισ. δολ. για το 10% της κινεζικής δανείστριας. Η Central Huijin Investment Co., η οποία κατέχει το 100% της τράπεζας, για λογαριασμό της κυβέρνησης της Κίνας, αντέδρασε στο ύψος της επένδυσης, καθώς ανησυχία επικρατεί ότι αυτή ενδέχεται να αποσταθεροποιήσει το τραπεζικό σύστημα, σύμφωνα με δημοσίευμα στο περιοδικό Caijing της Κίνας.

Η Κίνα απαγορεύει τη στρατηγική ξένων επενδυτών αγοράς μεριδίων σε περισσότερες των δύο τράπεζες, για να εξασφαλίσει ότι ο έλεγχος του κλάδου θα παραμείνει στην κυβέρνηση. Η κυβέρνηση καθορίζει την επενδυτική στρατηγική μόνη της για το 5% και πλέον.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα