Χ.Α.: Κόκκινο το ταμπλό, με τις τράπεζες στο στόχαστρο

Τρίτη, 18 Ιουνίου 2019 13:21
UPD:13:27
INTIME NEWS/ΚΑΠΑΝΤΑΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Κόντρα στο θετικό ρεύμα που επικρατεί μετά την ομιλία του Μάριο Ντράγκι στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, και παρά το νέο εντυπωσιακό ράλι των ελληνικών ομολόγων, το Χρηματιστήριο Αθηνών μένει σήμερα στο κόκκινο. Οι επενδυτές, όπως φαίνεται προχωρούν σε ρευστοποίηση μέρους των μεγάλων κερδών του προηγούμενου διαστήματος. Στο στόχαστρο μπαίνουν και πάλι οι τράπεζες. 

Στις 13:10 μμ ο Γενικός Δείκτης καταγράφει πτώση της τάξης του 1,05% στις 838,48 μονάδες, με την αξία των συναλλαγών να κινείται κοντά στα 28 εκατ. ευρώ. 

Ο τραπεζικός δείκτης υποχωρεί 3,4%, αφού οι μετοχές και των τεσσάρων συστημικών τραπεζικών ιδρυμάτων κινούνται σε αρνητικό έδαφος. Η μετοχή της Πειραιώς υποχωρεί 4,78%, μία ημέρα πριν η τράπεζα ανοίξει το βιβλίο προσφορών για την έκδοση  ομολογιακού δανείου μειωμένης εξασφάλισης (Tier II), στην οποία το επενδυτικό ενδιαφέρον αναμένεται να είναι αυξημένο και το επιτόκιο κοντά στο 10%.

Η μετοχή της Eurobank υποχωρεί 3,75%, της Alpha Bank καταγράφει πτώση 3,38%. Οι μετοχές των δύο τραπεζών είναι αυτές με τον μεγαλύτερο όγκο συναλλαγών αυτή την ώρα. Τη μεγαλύτερη αξία συναλλαγών σημειώνουν η Alpha Bank και η Πειραιώς. Η μετοχή της Eθνικής Τράπεζας είναι επίσης στο -3,1%. Στον αντίποδα η Attica Bank βλέπει τον δικό της τίτλο να ανακάμπτει 3,8%. 

Πέραν του τραπεζικού κλάδου, πτώση άνω του 1% παρουσιάζει και ο κλάδος χρηματοοικομικών υπηρεσιών, ενώ σημαντικές απώλειες εμφανίζει και εκείνος των πρώτων υλών, με τον δείκτη του να υποχωρεί σχεδόν 3%. 

Σε επίπεδο μετοχών εκείνες με τη μεγαλύτερη πτώση είναι οι Ελβμιεκ Α.Ε. (στο -19,75%) και η Μαθιός Πυρίμαχα (-15%). Από την άλλη τη μεγαλύτερη άνοδο καταγράφουν οι μετοχές των ΑΝΕΚ(π) (+19,44%) και ΣΙΔΜΑ (+18,18%). Ανοδικά κινούνται 34 μετοχές, 62 πτωτικά και 21 παραμένουν σταθερές.

naftemporiki.gr 



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα