ΔΕΗ: Αισιοδοξία για εξαγορά λιγνιτικού σταθμού στη Βουλγαρία

Πέμπτη, 16 Φεβρουαρίου 2006 09:11

ΑΙΣΙΟΔΟΞΙΑ επικρατεί μεταξύ των νομικών που υπερασπίζονται στα δικαστήρια της Βουλγαρίας τη ΔΕΗ, προκειμένου να επιτύχει την εξαγορά του λιγνιτικού σταθμού του Μπόμποφ Ντολ.

Σύμφωνα με αρμόδιες πηγές και τηλεγράφημα του Αθηναϊκού Πρακτορείου το Ανώτατο Διοικητικό Δικαστήριο (SAC) της Βουλγαρίας αναμένεται να αποφανθεί μέσα στο Μάρτιο εάν η ακύρωση της διαδικασίας πώλησης ήταν σύννομη ή όχι.

Το δικαστήριο ξεκίνησε να εξετάζει προχθές Τρίτη, τη υπόθεση, μετά από προσφυγή που κατέθεσε η ΔΕΗ. Με βάση δημοσίευμα της εφημερίδας «Ντνέβνικ», ο δικηγόρος της Αρχής Ιδιωτικοποιήσεων της Βουλγαρίας, που ήταν υπεύθυνη για την ακύρωση του διαγωνισμού, «ανέκρουσε πρύμναν» στην ακρόαση ενώπιον του SAC, καθώς παραδέχτηκε ουσιαστικά την αξία της προσφυγής της ΔΕΗ, λέγοντας ότι η διαδικασία δεν έπρεπε να έχει τερματιστεί.

Σημειώνεται ότι τον περασμένο Ιούνιο, δύο μήνες μετά την αποσφράγιση των φακέλων των υποψηφίων αγοραστών, και ενώ η ΔΕΗ είχε καταθέσει τη μεγαλύτερη προσφορά συνολικού ύψους περίπου 100 εκατομμυρίων ευρώ (70 για εξαγορά και 30 για αύξηση μετοχικού κεφαλαίου), η Αρχή Αποκρατικοποιήσεων είχε ακυρώσει την πώληση, δια στόματος του προέδρου της, Ατανάς Μπανγκάτσεφ. Ο τελευταίος είχε αιτιολογήσει την απόφαση της υπηρεσίας, υποστηρίζοντας ότι οι προσφορές ήταν «μη ικανοποιητικές».

Ο λιγνιτικός σταθμός του Μπόμποφ Ντολ αποτελείται από τρεις μονάδες, ισχύος 210 MW η μία. Οι μονάδες τροφοδοτούνται με λιγνίτη από 12 τοπικά ορυχεία, αλλά βρίσκονται και κοντά σε αγωγό μεταφοράς φυσικού αερίου, από τον οποίο θα μπορούσαν να τροφοδοτηθούν μελλοντικά.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΔΕΗ



Σχολιασμένα