Νέα «πράξη» στο σίριαλ της Creta Farms

Η αλλαντοβιομηχανία διαψεύδει προς την Κεφαλαιαγορά τις καταγγελίες του Κ. Δομαζάκη
Παρασκευή, 14 Ιουνίου 2019 11:25

Από την έντυπη έκδοση 

Απάντηση προς την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς σχετικά με τις καταγγελίες του πρώην διευθύνοντος συμβούλου και μεγαλομετόχου της Creta Farms, Κωνσταντίνου Δομαζάκη, έδωσε η διοίκηση της εταιρείας.

Σε σχετική επιστολή η διοίκηση της αλλαντοβιομηχανίας επί της ουσίας εμφανίζεται να απαντά σε σειρά ζητημάτων που περιλαμβάνονται σε επιστολή - καταγγελία που φέρεται να απέστειλε προ ολίγων ημερών ο Κ. Δομαζάκης προς τις πιστώτριες τράπεζες. 

Ο βασικός άξονας της απάντησης της πλευράς του Μάνου Δομαζάκη θέλει για όλες τις συναλλαγές στις οποίες αναφέρεται ο αδερφός του (Novaplot, Διαδικασία, ΙΚΕ Κ-Media, εστιατόρια Ντάκος, κατασκευαστικά έργα, υπερκοστολογήσεις) να υπάρχουν νόμιμα τιμολόγια, παραστατικά και συμβάσεις, τα οποία είναι στη διάθεση των αρχών. 

Στο ίδιο πλαίσιο η διοίκηση της Creta Farms χαρακτηρίζει τις καταγγελίες του Κωνσταντίνου Δομαζάκη ως ανυπόστατες, ψευδείς και με μοναδικό σκοπό την εξυπηρέτηση προσωπικού οφέλους, ενώ επισημαίνει ότι δεν προκύπτει οποιοδήποτε στοιχείο αμφισβήτησης της εγκυρότητας, πληρότητας και ακρίβειας των δημοσιευμένων οικονομικών καταστάσεων του ομίλου και της εταιρείας, καθώς και της νομιμότητας των συναλλαγών της.

«Κλειδί» το πόρισμα
Μετά και από αυτή την «πράξη» στο σίριαλ που εξελίσσεται τους τελευταίους μήνες μεταξύ των βασικών μετόχων, τον καθοριστικό «ρόλο» που θα επηρεάσει τις εξελίξεις στην κρητική αλλαντοβιομηχανία εξακολουθεί να έχει το πόρισμα της PwC, το οποίο δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμα. 

Από τα ευρήματα του πορίσματος θα εξαρτηθεί σε σημαντικό βαθμό το κατά πόσο θα αποφασιστεί η διενέργεια διαχειριστικού ελέγχου στην εταιρεία, κατ’ εντολή πλέον της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς.  Να σημειωθεί ότι ο έλεγχος που διενεργεί η PwC φέρεται να περιορίζεται μόνο στο επίμαχο ζήτημα των 11,6 εκατ. ευρώ, το ποσό δηλαδή που ο Κ. Δομαζάκης ισχυρίζεται ότι δάνεισε την εταιρεία του την περίοδο 2005-2006 και που φέρεται να μην απεικονίζεται στις λογιστικές καταστάσεις.

Σημαντική παράμετρο στην έκβαση της υπόθεσης αποτελεί και η στάση που θα κρατήσουν οι τράπεζες και το κατά πόσο θα πιέσουν ώστε να αλλάξει η σύνθεση του δ.σ. της εταιρείας και να απομακρυνθούν και οι δύο βασικοί μέτοχοι. Στο ενδεχόμενο ύπαρξης ενδιαφερόμενου επενδυτή, παράγοντες της αγοράς εκτιμούν ότι η επιχειρηματική κόντρα μεταξύ των δύο αδελφών, πέρα από το πλήγμα που προκαλεί στη φήμη της εταιρείας, αποθαρρύνει και το ενδιαφέρον επενδυτών τουλάχιστον μέχρι να ξεκαθαρίσει η υπόθεση. 



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα