Kleemann: Αποχωρεί από τη Leistritz

Πέμπτη, 16 Φεβρουαρίου 2006 13:13

Στην πώληση των δύο εταιρικών μεριδίων, συνολικής ονομαστικής αξίας 500.000 ευρώ, που αντιπροσωπεύουν ποσοστό 50,00% του εταιρικού κεφαλαίου της Leistritz Hydraulik GmbH, προέβη η Kleemann Hellas έναντι συνολικού ανταλλάγματος 255.500,00 ευρώ.

Η ανωτέρω πώληση έγινε προς την άλλη εταίρο Leistritz AG. Το παραπάνω αντάλλαγμα των 255.500 ευρώ θα καταβληθεί από την αγοράστρια εταιρία το αργότερο μέχρι το τέλος του 2007.

Πλέον του ανωτέρω ανταλλάγματος, θα επιστραφεί από την αγοράστρια εταιρία στην Kleemann Hellas ABEE, το ποσό των 769.760,82 ευρώ το οποίο είχε καταβάλει αυτή στην εταιρεία Leistritz Hydraulik GmbH με τη μορφή μακροπρόθεσμού δανεισμού για την αντιμετώπιση άμεσων ταμειακών αναγκών της.

Η διοίκηση της Kleemann, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της, είναι πεπεισμένη ότι η αποχώρηση από τη ζημιογόνα επένδυση θα έχει ευεργετικά αποτελέσματα στην ανάπτυξη του ομίλου, γιατί θα σταματήσει τη χρηματοδότηση των ταμειακών αναγκών της Leistritz Hydraulik GmbH και ως εκ' τούτου οι πόροι της εταιρίας θα κατευθυνθούν σε νέες αναπτυξιακές επιχειρηματικές πρωτοβουλίες.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα