Μετασχηματίζοντας την εκπαιδευτική εμπειρία σε σχολεία, κολλέγια και πανεπιστήμια

Sponsored Content
Τρίτη, 18 Ιουνίου 2019 12:30
UPD:12:30

Μαθητές και σπουδαστές επιδιώκουν στις μέρες μας μια εκπαιδευτική διαδικασία που, ανεξαρτήτως βαθμίδας, θα προσφέρει τόσο νέες γνώσεις όσο και την ευκαιρία να τις εφαρμόσουν για ένα πιο ουσιαστικό μέλλον. Οι εκπαιδευτικοί οργανισμοί καλούνται (και πρέπει) να υποστηρίξουν αυτή τη νέα εμπειρία που ζητούν οι εκπαιδευόμενοι (που στο τέλος της ημέρας, είναι οι πελάτες τους), από την πρωτοβάθμια έως την τριτοβάθμια εκπαίδευση.  

Στην πορεία αυτή, βασικές προκλήσεις που πρέπει να αντιμετωπιστούν συμπεριλαμβάνουν την απροθυμία εμπλοκής του εκπαιδευόμενου με την τάξη του αλλά και την αμφισβήτηση της αξίας της παρεχόμενης εκπαίδευσης. Μαθητές και σπουδαστές περιμένουν περισσότερο έλεγχο, εξατομίκευση, γρήγορη διόρθωση εργασιών, άμεσο feedback, διαδραστικό εκπαιδευτικό περιεχόμενο και διεπιστημονικές ευκαιρίες. Επιπλέον, είναι μια γενιά που έχει μεγαλώσει θεωρώντας το Amazon και το κινητό τηλέφωνο ως κάτι δεδομένο, συνεπώς απαιτούν προσβασιμότητα μέσω των συσκευών που χρησιμοποιούν και δυνατότητα να συνεργάζονται online. 

Στα παραπάνω έρχεται να προστεθεί ο μετασχηματισμός του profile του φοιτητή. Πρόσφατες μελέτες αναφέρουν πως πάνω από 6 εκατομμύρια άνθρωποι παγκοσμίως σπουδάζουν μέσα από προγράμματα εξ’ αποστάσεως εκπαίδευσης. Τα online ή blended προγράμματα καταργούν ουσιαστικά τυχόν εμπόδια που έως τώρα έθετε η ηλικία ή η γεωγραφία, ανοίγοντας νέες επιχειρηματικές ευκαιρίες στους εκπαιδευτικούς οργανισμούς. Μπορούν να απευθυνθούν σε περισσότερους φοιτητές, να αναπτύξουν νέες πηγές εσόδων και να επιλύσουν το πρόβλημα των περιορισμένων υποδομών.

Η Athens Technology Center (ATC) πιστεύει ότι η μάθηση πρέπει να είναι προσβάσιμη παντού και πάντα και να εξασφαλίζει στους εκπαιδευόμενους την καλύτερη δυνατή εμπειρία. Στο πλαίσιο αυτό, διαθέτει αποκλειστικά σε Ελλάδα και Κύπρο τις καινοτόμες λύσεις της Blackboard, εταιρείας-ηγέτη διεθνώς στην ανάπτυξη LMS πλατφορμών και εργαλείων εκπαίδευσης που εξειδικεύονται στις ανάγκες των εκπαιδευτικών οργανισμών κάθε βαθμίδας, όπως πανεπιστήμια, κολλέγια και σχολεία, παρέχοντάς τους τη δυνατότητα να προσφέρουν μια εκπαιδευτική εμπειρία διεθνούς επιπέδου.

Από την απλοποίηση διαδικασιών, την αυτοματοποίηση ροών εργασιών και την ενίσχυση του εκπαιδευτικού προσωπικού, μέχρι την αύξηση της συμμετοχής των γονέων και τη δραστηριοποίηση των μαθητών, εδώ και 15 χρόνια οι τεχνολογίες της Blackboard βοηθούν κάθε εκπαιδευτικό οργανισμό να βελτιώσει την απόδοσή του σε όλα τα επίπεδα.

Οι δυνατότητες εξατομίκευσης είναι πολλές και διαφορετικές ανά ομάδα (εκπαιδευόμενος, εκπαιδευτής και διαχειριστής εκπαίδευσης) και μπορούν να προσαρμοστούν στις ανάγκες κάθε οργανισμού: από την live συνομιλία και τις εικονικές τάξεις ή τα φόρουμ, έως το πολυμεσικό και διαδραστικό περιεχόμενο ή υποστηρικτικούς πόρους για τον σπουδαστή,  και την ατομική παρακολούθηση ή την ανάλυση μέσω υποβολής αναφορών και πολλά άλλα, με στόχο τη μέγιστη αποτελεσματικότητα.

Επιπλέον, μέσω των λύσεων Blackboard, η πρόσβαση σε εκπαιδευτικό περιεχόμενο, ομάδες, σχόλια, βαθμούς και εκπαιδευτική κοινότητα είναι εφικτή από οπουδήποτε, μέσα από υπολογιστή, smartphone ή tablet.  Ακόμα, οι τεχνολογίες της Blackboard προάγουν την κοινωνική μάθηση μέσω συνεργατικής ανάπτυξης περιεχομένου, προσωπικής επικοινωνίας και ανταλλαγής γνώσης, σε ένα ασφαλές περιβάλλον.

Όλα αυτά και ακόμα περισσότερα απολαμβάνουν ήδη οργανισμοί στην Ελλάδα όπως το Deree και η Ελληνοαμερικανική Ένωση και θα συζητηθούν εκτενώς στην επίσημη παρουσίαση της νέας συνεργασίας της Blackboard με την Athens Technology Center (ATC) την Τετάρτη 19 Ιουνίου.

Εγγραφείτε σήμερα!



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα