Παρουσίαση της συνεργασίας Marfin F.G. με Λαϊκή

Πέμπτη, 16 Φεβρουαρίου 2006 18:33

Στο κοινό όραμα ενός μεγαλύτερου και αποδοτικότερου Ομίλου Λαϊκής, με σημαντική διεθνή παρουσία και με λαμπρές προοπτικές, αναφέρθηκαν ο Πρόεδρος του Ομίλου, Κίκης Ν. Λαζαρίδης και ο αντιπρόεδρος της Marfin Financial Group, Ανδρέας Βγενόπουλος, σε κοινή συνέντευξη Τύπου που έδωσαν στη Λευκωσία, με αφορμή την αγορά πακέτου μετοχών του Ομίλου από την Marfin.

Οι δύο ομιλητές περιέγραψαν τις απαιτήσεις της σημερινής παγκόσμιας πραγματικότητας στον τραπεζικό χώρο, την αναγκαιότητα για μεγαλύτερη συγκέντρωση δυνάμεων, ικανοτήτων, εμπειρίας και κεφαλαίων, στοιχεία τα οποία, όπως τόνισαν, διαθέτει η σύμπραξη του Ομίλου Λαϊκής και της Marfin.

Η διεύρυνση και ενίσχυση της στρατηγικής του Ομίλου, υπογράμμισαν, προς τις χώρες της Νοτιοανατολικής Ευρώπης αλλά και άλλες ευρωπαϊκές χώρες, όπως είναι οι Βαλτικές, δίνουν στον Όμιλο μια νέα δυναμική και προοπτική, ενώ παράλληλα εξυπηρετούν τα συμφέροντα των πελατών, των εργαζομένων στον Όμιλο αλλά και των μετόχων του.

Οι δύο ομιλητές αναφέρθηκαν στη συμπληρωματικότητα και τις δεξιότητες των δύο εταιρειών, γεγονός που θα ενισχύσει σημαντικά τις δραστηριότητες του Ομίλου, υπογράμμισαν την αμοιβαία εκτίμηση και το σεβασμό μεταξύ των διοικήσεων των δύο εταίρων και δήλωσαν ότι οι οποιεσδήποτε αλλαγές στο επίπεδο του Διοικητικού Συμβουλίου θα γίνουν με γνώμονα την αξιοποίηση στελεχών που μπορούν να προσφέρουν στην υλοποίηση των στόχων του Ομίλου, καθώς και στην ευέλικτη και αποδοτικότερη λειτουργία του.

Αναφερόμενοι στη Λαϊκή Τράπεζα Ελλάδας, οι δύο ομιλητές δήλωσαν ότι η Ελλάδα αποτελεί επίκεντρο της αναπτυξιακής στρατηγικής των δύο Ομίλων. Τόνισαν επίσης ότι οποιαδήποτε συζήτηση στο μέλλον θα γίνει με γνώμονα το συμφέρον των μετόχων, τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας και την παραπέρα επέκτασή της, με στόχο πάντα τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα.

Ο ολοκληρωμένος σχεδιασμός, το χρονοδιάγραμμα υλοποίησής του και τα αναμενόμενα αποτελέσματα, ανέφεραν οι κ. Λαζαρίδης και Βγενόπουλος, θα ανακοινωθούν μόλις ολοκληρωθούν οι σχετικές μελέτες και διαβουλεύσεις.

Τέλος, υπογράμμισαν τη σημασία που έχει η συμβολή των εργαζομένων στον Όμιλο, στο νέο αυτό ξεκίνημα και στην υλοποίηση του οράματος για νέες και μεγαλύτερες επιτυχίες.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΜΙΓ



Σχολιασμένα