Ούριος άνεμος στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

Πέμπτη, 16 Φεβρουαρίου 2006 19:10

ΑΝΟΔΙΚΑ κινήθηκαν καθ΄ όλη τη διάρκεια της ημέρας οι χρηματιστηριακοί δείκτες στην Ευρώπη ύστερα από μία σειρά ενθαρρυντικών εταιρικών αποτελεσμάτων και στις δυο πλευρές του Ατλαντικού.

«Η εικόνα των εταιρικών αποτελεσμάτων αποδεικνύεται πολύ καλύτερη απ΄ ό,τι ανέμεναν οι αναλυτές. Οι προοπτικές για την εταιρική κερδοφορία παραμένει πολύ θετική», δήλωσε ο Μάικ Λίνοφ, αναλυτής στην Brewin Dolphin.

Στο χρηματιστήριο του Λονδίνου, ο δείκτης FTSE 100 έκλεισε στις 5.828,9 μονάδες (0,65%), στο Παρίσι ο δείκτης CAC 40 στις 4.973,09 μονάδες (0,79%) και στη Φρανκφούρτη ο δείκτης Xetra DAX στις 5.789,25 μονάδες (0,43%).

Ο δείκτης FTSEurofirst 300 διαμορφώθηκε στις 1.337,9 μονάδες, στο υψηλότερο σημείο των τελευταίων 4,5 ετών, ενισχυμένος κατά 0,5%.

Σημαντική άνοδο κατά 6,1% σημείωσε η μετοχή της Zurich Financial. Η ελβετική εταιρεία ανακοίνωσε σήμερα αύξηση κερδών κατά 30% ξεπερνώντας τις προβλέψεις των αναλυτών.

Καλύτερα των προσδοκιών ήταν και τα αποτελέσματα της γαλλικής Societe Generale οδηγώντας τη μετοχή της σε άνοδο 4%.

Αντιθέτως, πτώση 3,5% σημείωσε η μετοχή της DaimlerChrysler παρά τα θετικά οικονομικά αποτελέσματα της εταιρείας στο τέταρτο τρίμηνο. Η διοίκηση της εταιρείας εμφανίστηκε επιφυλακτική για τα αποτελέσματα του τρέχοντος έτους.

Αξιόλογη άνοδο κατά 3,75% σημείωσε η μετοχή της Vodafone εν μέσω έντονης φημολογίας ότι επίκειται αναδιάρθρωση στη κορυφή της διοικητικής πυραμίδας.

Ανάλογα κέρδη κατέγραψε και η μετοχή της νορβηγικής Telenor. Η εν λόγω εταιρεία ανακοίνωσε αύξηση κερδών 31% στη βασική της δραστηριότητα.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα