Dell: Εκτίμηση για υψηλότερες πωλήσεις από H-P και Lenovo στην Ασία

Παρασκευή, 17 Φεβρουαρίου 2006 07:32

ΜΠΡΟΣΤΑ από την Hewlett-Packard Co. και την Lenovo Group Ltd., τις δύο πιο κοντινές ανταγωνίστριές της στην Ασία, περιμένει να βρεθεί τα επόμενα δύο χρόνια η Dell Inc., μετά την ζήτηση των notebook υπολογιστών.

«Βρισκόμαστε κοντά στον στόχο μας στην Ασία», ανέφερε ο πρόεδρος της Dell Ασίας-Ειρηνικού, Steve Felice, 48 ετών, σε συνέντευξη που παραχώρησε σήμερα στη Σιγκαπούρη.

Η Dell, η μεγαλύτερη εταιρεία κατασκευής προσωπικών ηλεκτρονικών υπολογιστών στον κόσμο επεκτείνεται στην Ασία και βασίζεται στους υπολογιστές notebook, στου server, στις συσκευές αποθήκευσης και στους εκτυπωτές, για να επιτύχει τον στόχο ετήσιων πωλήσεων ύψους 80 δισ. δολαρίων. H Dell, εξετάζει διάφορες περιοχές στην Ινδία για την κατασκευή εργοστασίου, το οποίο θα είναι το τρίτο στην Ασία, μετά την κατασκευή εργοστασίων στην Κίνα και τη Μαλαισία, αντιστοίχως.

Ο Felice, ανέφερε ότι οι πωλήσεις Dell, αποτέλεσαν το 12% των συνολικών εσόδων της εταιρείας το τέταρτο τρίμηνο της χρήσης που έληξε στις 3 Φεβρουαρίου. Οι ασιατικές πωλήσεις αυξήθηκαν σε ποσοστό της τάξης του 21%, αποτέλεσμα της αύξησής τους στην Κίνα και την Ινδία.

Η εταιρεία είχε μερίδιο 10% στις πωλήσεις προσωπικών ηλεκτρονικών υπολογιστών στην Ασία, συμπεριλαμβανομένης της Ιαπωνίας το τρίμηνο που έληξε στις 3 Φεβρουαρίου, κατατάσσοντάς την πίσω από την Lenovo και την Hewlett-Packard, σύμφωνα με τον Felice.

Το μερίδιο αγοράς Η/Υ της Dell στην Ασία, εκτός Ιαπωνίας, ήταν 7,4% το 2005, από 6,7% που ήταν το 2004, σύμφωνα με την εταιρεία ερευνών Gartner Inc., στις 13 Φεβρουαρίου. Το μερίδιό της ήταν χαμηλότερο της Lenovo, που ήταν 18,7% και της Hewlett-Packard που ήταν 10,6%, σύμφωνα με την Gartner.

Χθες η εταιρεία ανακοίνωσε ότι το τέταρτο τρίμηνο τα κέρδη της σημείωσαν αύξηση 52%, φθάνοντας στο 1,01 δισ. δολ. από 667 εκατ. δολ., πριν από ένα χρόνο, καθώς αυξήθηκαν οι εξαγωγές κατά τη διάρκεια των εορτών. Οι πωλήσεις αυξήθηκαν 13%, φθάνοντας στα 15,2 δισ. δολ., για πρώτη φορέα μέσα σε τρία τρίμηνο, που η Dell υπερέβη τις προβλέψεις της.

Οι μετοχές της σημείωσαν απώλειες 0,8%, φθάνοντας στα 31,69 δολ. η μία, κατά τις συναλλαγές μετά τη συνεδρίαση, μετά τις προβλέψεις του τριμήνου για τα κέρδη και τις πωλήσεις, που ήταν χαμηλότερες μερίδας οικονομικών αναλυτών.

Η Dell είπε ότι το πρώτο τρίμηνο τα κέρδη, εξαιρουμένων κάποιων στοιχείων, θα είναι 39 έως 41 σεντς ανά μετοχή, σε πωλήσεις 14,2 έως 14,6 δισ. δολαρίων.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα