Roche: Aίτημα προς την Ε.Ε. για επέκταση χρήσης σκευάσματος

Παρασκευή, 17 Φεβρουαρίου 2006 10:20

ΤΙΣ αρμόδιες αρχές της Ε.Ε. για την έγκριση της χρήσης σκευάσματός της σε γυναίκες που πάσχουν από καρκίνο του στήθους σε πρώτο στάδιο, ζήτησε η μεγαλύτερη εταιρεία παρασκευής φαρμάκων κατά του καρκίνου στον κόσμο, Roche Holding AG.

Η Roche ζήτησε από την European Medicines Agency να εγκρίνει σκεύασμά της, ως πρόσθετο φάρμακο στη χημειοθεραπεία γυναικών που έχουν καρκίνο του στήθους, στο αρχικό στάδιο, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της εταιρείας.

Ηδη το σκεύασμα έχει εγκριθεί για χρήση κατά του καρκίνου του στήθους στη θεραπεία μαζί με άλλα φάρμακα. Η αμερικανική εταιρεία Genentech, που ελέγχεται από τη Roche, κατέθεσε στις 15 Φεβρουαρίου παρόμοια αίτησης έγκρισης του σκευάσματος.

Η αίτηση κατετέθη μετά τις κλινικές έρευνες σε 3.000 ασθενείς με καρκίνο που δεν είχε κάνει μετάσταση από το στήθος και σχετιζόταν με τον καρκίνο των λεμφαδένων. Οι έλεγχοι έδειξαν ότι η χρήση του εν λόγω σκευάσματος κατά τη χημειοθεραπεία, μειώνει τον κίνδυνο επανεμφάνισης της ασθένειας κατά 46%.

Η Genentech ανακάλυψε αυτό το σκεύασμα και το πουλά στις ΗΠΑ, ενώ η Roche έχει τα δικαιώματά του σε άλλες χώρες του κόσμου.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα