Σιγκαπούρη: Φοροελαφρύνσεις για την προσέλκυση ξένων κεφαλαίων

Παρασκευή, 17 Φεβρουαρίου 2006 11:46

ΝΕΕΣ μειώσεις φόρων εισοδήματος των εταιρειών, καθώς και νέους κανόνες για τις εταιρείες διαχείρισης κεφαλαίων, θα κάνει η Σιγκαπούρη, με στόχο να προσελκύσει περισσότερα ξένα κεφάλαια και εταιρείες, σύμφωνα με τη σημερινή ομιλία του πρωθυπουργού της, Lee Hsien Loong στη βουλή.

Επίσης η κυβέρνηση θα δημιουργήσει ένα κεφάλαιο έρευνας και ανάπτυξης ύψους 5 δισ. δολ. Σιγκαπούρης (3,1 δισ. δολ.) την επόμενη πενταετία, σύμφωνα με τον Lee κατά τη διάρκεια της ομιλίας του για τον προϋπολογισμό. Η κυβέρνηση επιθυμεί να ερευνήσει και να αναπτύξει ένα λογαριασμό στο 3% του ΑΕΠ μέχρι το 2010, συμπλήρωσε ο πρωθυπουργός.

Η οικονομία της Σιγκαπούρης ύψους 107 δισ. δολ., αναπτύχθηκε 8,7% το τέταρτο τρίμηνο της χρήσης σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος και με τον ταχύτερο ρυθμό μέσα σε 18 μήνες. Αυτό, ανάγκασε χθες το υπουργείο Εμπορίου να αναθεωρήσει προς τα πάνω την πρόβλεψη για το σύνολο του έτους στο 6% και να δώσει περισσότερο χώρο στον Lee να παρουσιάσει νέες φοροελαφρύνσεις με στόχο την προσέλκυση ξένων κεφαλαίων και εταιρειών.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα