Unibanco: 36% υψηλότερα κέρδη από την αύξηση των δανείων

Παρασκευή, 17 Φεβρουαρίου 2006 12:09
UPD:14:55

ΑΥΞΗΣΗ σε ποσοστό 36% σημείωσαν το τέταρτο τρίμηνο της χρήσης, τα καθαρά κέρδη της τρίτης μεγαλύτερης μη κρατικής τράπεζας της Βραζιλίας, Uniao de Bancos Brasileiros SA (Unibanco), αποτέλεσμα των υψηλότερων δανείων, σε συνδυασμό με τα υψηλότερα έσοδα από τις αμοιβές παροχής υπηρεσιών.

Τα καθαρά κέρδη αυξήθηκαν στα 509 εκατ. ρεάλ (238 εκατ. δολ.) ή 36 σεντάβος ανά μετοχή, από 375 εκατ. ρεάλ ή 27 σεντάβος ανά μετοχή, κατά την αντίστοιχη χρονική περίοδο της προηγούμενης χρήσης. Ο οικονομικός αναλυτής της Merrill Lynch & Co., Paul Tucker, προέβλεπε ότι τα κέρδη της τράπεζας θα ανήρχοντο στα 505 εκατ. ρεάλ.

Η οικονομία της Βραζιλίας, η μεγαλύτερη της Λατινικής Αμερικής, αναπτύχθηκε 3% σε ετήσια βάση, ωθώντας ανοδικά τα κέρδη των τραπεζών, που δανείζουν με τα υψηλότερα επιτόκια στον κόσμο. Οι μετοχές της δανείστριας, σημείωσαν τη μεγαλύτερη άνοδο μέσα σε περίπου ένα μήνα, μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων της.

Οι μετοχές της Unibanco σημείωσαν άνοδο 1,57 ρεάλ, ποσοστό 4,5% φθάνοντας στα 36,47 ρεάλ η μία (17,24 δολ.) μετά την ανακοίνωση, ενώ το τελευταίο δωδεκάμηνο σημείωσαν διπλάσια άνοδο, έχοντας καλύτερη επίδοση και από τον δείκτη Bovespa, που κέρδισε την ίδια χρονική περίοδο άνοδο 44%.

Τα έσοδα από τις αμοιβές, αναρριχήθηκαν στα 891 εκατ. ρεάλ, από 851 εκατ. ρεάλ, πριν από ένα χρόνο, σύμφωνα με την ανακοίνωση της Unibanco στο Web site της.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα