Χ.Α.: Το χρηματιστήριο με τις καλύτερες επιδόσεις παγκοσμίως

Τρίτη, 11 Ιουνίου 2019 13:14
UPD:13:31
EUROKINISSI/ΜΠΟΛΑΡΗ ΤΑΤΙΑΝΑ

Τις καλύτερες επιδόσεις μεταξύ των διεθνών αγορών εμφανίζει το Χρηματιστήριο Αθηνών, με το ράλι των τελευταίων εβδομάδων, που κορυφώθηκε με τα χθεσινά κέρδη πάνω από 3% και το ρεκόρ 13 μηνών.

Μετά τα εντυπωσιακά κέρδη της Δευτέρας, επικρατούσαν σήμερα σταθεροποιητικές τάσεις, με τον γενικό δείκτη να ισορροπεί μεταξύ κερδών και απωλειών και τον τζίρο κοντά στα 42 εκατ. ευρώ.

Από τις μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης, τη μεγαλύτερη άνοδο κατέγραφαν οι μετοχές της Πειραιώς (+2,07%), της Ελλάκτωρ (+1,93%) και της Alpha Bank (+1,76%).

Αντιθέτως, τη μεγαλύτερη πτώση κατέγραφαν οι μετοχές της ΔΕΗ (-2,13%), της ΕΧΑΕ (-1,65%), της Σαράντης (-1,43%) και της Τιτάν (-1,22%).

Από τους επιμέρους δείκτες, τη μεγαλύτερη άνοδο σημειώνουν οι δείκτες των τραπεζών (+0,95%) και των τροφίμων (+0,55%), ενώ τις μεγαλύτερες απώλειες καταγράφουν οι δείκτες των πρώτων υλών (-1,32%) και των προσωπικών προϊόντων (-0,82%)

Το ελληνικό χρηματιστήριο έχει επιστρέψει δυναμικά στο ραντάρ των επενδυτών, που προσβλέπουν στην εκλογή μιας κυβέρνησης με φιλοαναπτυξιακή ατζέντα και έμφαση στην προσέλκυση επενδύσεων στις εκλογές της 7ης Ιουλίου. Οι προσδοκίες δίνουν ώθηση στις ελληνικές μετοχές, που χθες έκλεισε στα υψηλότερα επίπεδα από τον Μάιο του 2018. Από τις αρχές του έτους, o γενικός δείκτης του Χ.Α. εμφανίζει κέρδη 37,4%, τα υψηλότερα στον κόσμο, σύμφωνα με το Bloomberg.

Aπό την πρώτη συνεδρίαση μετά τις ευρωεκλογές έως και χθες, ο γενικός δείκτης έχει ενισχυθεί 15,1%, ενώ και η κεφαλαιοποίηση έχει αυξηθεί κατά 5,6 δισ. ευρώ. Στην ανάλυσή του, το Bloomberg εστιάζει στις ρωσικές μετοχές, που εμφανίζουν τις δεύτερες καλύτερες επιδόσεις, με 25% κέρδη του ρωσικού χρηματιστηριακού δείκτη RTS, κλείνοντας στη συνεδρίαση της Δευτέρας στα υψηλότερα επίπεδα από τον Ιούλιο του 2014.

naftemporiki.gr



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα