Κέρδη στα διεθνή χρηματιστήρια διά χειρός... κεντρικών τραπεζών

Παρασκευή, 07 Ιουνίου 2019 18:52
UPD:18:53
REUTERS/RALPH ORLOWSKI

Στους ρυθμούς των κεντρικών τραπεζών κινήθηκαν τα χρηματιστήρια και στις δύο πλευρές του Ατλαντικού, με τα στοιχήματα για επιτοκιακές μειώσεις από τη FED να τροφοδοτούν ράλι στη Wall Street, με το ανοδικό σερί των αμερικανικών μετοχών να συνεχίζεται για τέταρτη διαδοχική συνεδρίαση.

Κέρδη και στην Ευρώπη, με τις μετοχές να σημειώνουν την καλύτερη εβδομαδιαία επίδοση των δύο τελευταίων μηνών, εν μέσω προσδοκίων ότι οι κεντρικές τράπεζες δεν θα διστάσουν να λάβουν πρόσθετα μέτρα τόνωσης της ανάπτυξης.

Οι «ταύροι» στη Νέα Υόρκη έδωσαν ώθηση στον S&P 500 κατά την τελευταία συνεδρίαση της καλύτερης εβδομάδας από τον Δεκέμβριο, καθώς τα κατώτερα των προσδοκιών στοιχεία για την απασχόληση αυξάνουν τα στοιχήματα για μείωση των επιτοκίων στις ΗΠΑ. Κέρδη πάνω από 1% τόσο για τον Dow, όσο και για τον S&P 500.

Πανηγυρικό το κλίμα και στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού, με τον πανευρωπαϊκό Stoxx 600 να ενισχύεται 0,9% στο κλείσιμο και με τις μετοχές του τεχνολογικού κλάδου να ξεχωρίζουν, με άνοδο 2%.

Μεταξύ των ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων, τη μεγαλύτερη άνοδο κατέγραψε ο CAC 40 στο Χρηματιστήριο του Παρισιού, που ενισχύθηκε 1,62%, χάρη στο άλμα 4,5% της Sanofi, αφότου η εταιρεία διόρισε ως νέο επικεφαλής τον Πολ Χάντσον, στέλεχος της ελβετικής ανταγωνίστριας Novartis.

Θετικά πρόσημα και σε Φραγκφούρτη, Λονδίνο και Μιλάνο, με τον DAX να ενισχύεται 0,77% και τον βρετανικό FTSE 100 να σημειώνει άνοδο 0,9%. Ενισχυμένος 0,84% και ο FTSE MIB του Μιλάνου. 



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • DAX
  • DJC
  • SXXP



Σχολιασμένα