ΗΠΑ: Κατώτερα των προσδοκιών τα στοιχεία για την απασχόληση

Παρασκευή, 07 Ιουνίου 2019 16:31
UPD:16:31
REUTERS/Pearl Gabel

Η αμερικανική οικονομία δημιούργησε τον Μάιο μόλις 75.000 νέες θέσεις εργασίας, τις λιγότερες των τριών τελευταίων μηνών, σε μια εξέλιξη που επιβεβαιώνει τις ανησυχίες για επιβράδυνση της ανάπτυξης στις ΗΠΑ, ενισχύοντας τις εκκλήσεις για μείωση επιτοκίων από τη Φέντεραλ Ριζέρβ, καθώς οι εμπορικές πολιτικές του προέδρου Τραμπ ασκούν πιέσεις στην οικονομία.

Σύμφωνα με την έκθεση του υπουργείου Εργασίας, τον Μάιο δημιουργήθηκαν 75.000 νέες θέσεις εργασίας, από 224.000 του προηγουμένου μηνός. Ο αριθμός ήταν σημαντικά κατώτερος των προσδοκιών για 175.000 θέσεις. Το ποσοστό της ανεργίας παρέμεινε σε χαμηλά 49 ετών, στο 3,6%, ενώ οι μέσες ωριαίες αποδοχές σημείωσαν μικρότερη του αναμενομένου αύξηση 3,1%. 

Είναι η δεύτερη φορά τους τέσσερις τελευταίους μήνες που δημιουργούνται λιγότερες από 100.000 νέες θέσεις, με την αγορά εργασίας να εκπέμπει σήμα οικονομικής επιβράδυνσης. Τα τελευταία μακροοικονομικά δείχνουν ότι η οικονομία των ΗΠΑ χάνει τη δυναμική της αυτό το τρίμηνο, έπειτα από την καλύτερη του αναμενομένου ανάπτυξη κατά τους τρεις πρώτους μήνες του έτους. 

 



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα