Μικρές απώλειες στο Χ.Α. - στο 2,80% η απόδοση του 10ετούς ομολόγου

Παρασκευή, 07 Ιουνίου 2019 18:09
UPD:18:11
INTIME NEWS/ΚΑΠΑΝΤΑΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Με αρνητικό πρόσημο και μικρές απώλειες έκλεισε το Χρηματιστήριο Αθηνών στην τελευταία συνεδρίαση της εβδομάδας. Στάση αναμονής για τους επενδυτές και τάση κατοχύρωσης των κερδών από το πρόσφατο ράλι.

Ο γενικός δείκτης έκλεισε με απώλειες 0,12%, καταφέρνοντας όμως να κρατηθεί πάνω από το φράγμα των 800 μονάδων (κλείνοντας στις 815,97 μονάδες). Οι τράπεζες αποδείχθηκαν βαρίδι για μία ακόμη συνεδρίαση, ενώ έντονες πιέσεις ασκήθηκαν και στη μετοχή της ΔΕΗ.

Στην αγορά κρατικού χρέους, τα ελληνικά ομόλογα επωφελήθηκαν της ευρύτερης τάσης αποκλιμάκωσης του κόστους δανεισμού, με την απόδοση του 10ετούς να υποχωρεί δέκα μονάδες βάσης, στο 2,80%, επιστρέφοντας και πάλι κοντά σε ιστορικά χαμηλά επίπεδα. Ο όγκος των συναλλαγών στην ΗΔΑΤ ανήλθε στα 35 εκατ. ευρώ.

Οι δεσμεύσεις της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας για πρόσθετα μέτρα νομισματικής στήριξης, εφόσον καταστεί αναγκαίο, και το χρονοδιάγραμα διατήρησης των επιτοκίων σε μηδενικά επίπεδα τουλάχιστον έως το ήμισυ του 2020 δίνουν σήμα για παράταση της εποχής φθηνού χρήματος, κρατώντας τις αποδόσεις των ομολόγων σε ναδίρ ή χαμηλά πολλών ετών. 

naftemporiki.gr



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα