E.E.: 20% αύξηση δασμών εισαγωγής υποδημάτων από Κίνα-Βιετνάμ

Δευτέρα, 20 Φεβρουαρίου 2006 12:20

ΣΤΗ σταδιακή αύξηση των φόρων εισαγωγής σε μερικά δερμάτινα υποδήματα από την Κίνα και το Βιετνάμ, θα προχωρήσει τον επόμενο μήνα η Ευρωπαϊκή Ενωση, προκειμένου να αποφευχθεί η πώληση αυτών των ειδών κάτω από το κόστος στις χώρες-μέλη της.

Η Ε.Ε. που εισήγαγε 120 εκατ. ζευγάρια υποδήματα από το Βιετνάμ και 95 εκατ. ζευγάρια από την Κίνα πέρυσι, θα επιβάλλει αύξηση των δασμών μέσα σε έξι μήνες, το ανώτερο στο περίπου 20% της αξίας τους, σύμφωνα με τον εκπρόσωπό της.

Με την ρύθμιση των κυρώσεων στις 7 Απριλίου η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, ελπίζει να ελαχιστοποιήσει τη διαστρέβλωση των εμπορικών εισροών, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο.

Οι εξαγωγές ενδυμάτων και κλωστοϋφαντουργικών της Κίνας, αυξήθηκαν 21%, φθάνοντας στα 115 δισ. δολ., πέρυσι, σύμφωνα με το δημοσίευμα στην China Textile News, επικαλούμενη τα στοιχεία των τελωνείων. Οι εξαγωγές υποδημάτων του Βιετνάμ, αυξήθηκαν 7% τον Ιανουάριο, σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος, φθάνοντας τα 300 εκατ. δολ., με την Ε.Ε. να είναι ο κυριότερος προορισμός των εν λόγω εξαγωγών του Βιετνάμ.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα